Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Klopp nem maradt adós, gyönyörű szavakkal méltatta Szoboszlait

Jürgen Klopp vezetőedző örömmel látja a csapatánál Szoboszlai Dominiket, akinek szerződtetését vasárnap jelentette be a Liverpool. A német szakember nagy elismeréssel beszélt a magyar futballistáról, akiről elmondása szerint már évekkel ezelőtt megállapította, hogy nagy benne a potenciál.

Magyar Nemzet
2023. 07. 02. 21:25
Liverpool FC v Brentford FC - Premier League Jürgen Klopp
Liverpool manager Jurgen Klopp celebrates during the Premier League match between Liverpool and Brentford at Anfield, Liverpool on Saturday 6th May 2023. (Photo by Mike Morese/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jürgen Kloppról általában áradozva beszélnek a futballistái. A közeljövőben ezt talán is megteszi, aki vasárnaptól hivatalosan is a Liverpool játékosa, és az első benyomása pozitív volt a német szakemberről. Elismerő szavakkal Klopp sem maradt adós, az angol klub honlapjának nyilatkozva üdvözölte Szoboszlait Liverpoolban.

Jürgen Klopp üdvözölte Szoboszlait Liverpoolban
Jürgen Klopp üdvözölte Szoboszlait Liverpoolban Fotó: Facebook/LiverpoolFC

– Tudom, hogy mennyire izgatott, hogy itt lehet velünk, de nagyon fontos, hogy ő is tudja, mi is legalább ennyire izgatottak vagyunk, hogy a csapatunkban tudhatjuk őt – kezdte mondanivalóját a Vörösök sikeredzője, majd elárulta, Szoboszlai már évekkel ezelőtt felkeltette az érdeklődését, amikor a Liverpool és a Salzburg összecsapott egymással a Bajnokok Ligája csoportkörében. – Ellenfélként már valamennyire ismerjük Dominiket, mert volt néhány nagyon kemény meccsünk a Red Bull Salzburg ellen, amikor még a csapat játékosa volt. Azt hiszem, már akkor látta mindenki, hogy rengeteg lehetőség rejlik benne. Akkor még tinédzser volt, de azóta nagy lépéseket tett. Lipcsébe igazolt, majd remekül teljesített a Bundesligában, szerepelt a nemzeti csapatban, végül elképesztően fiatalon a magyar válogatott csapatkapitánya lett.

Szoboszlaira hetvenmillió eurót áldozott a 19-szeres angol bajnok, ezzel ő lett a Liverpool történetének harmadik legdrágább játékosa. Klopp viszont nem szeretné, ha ez teherként nehezedne a középpályásra.

– Nincs semmi nyomás. Dominik egy rendkívül fiatal játékos. Még nagyon sokat fejlődhet, és ezt figyelembe véve muszáj türelmesnek lennünk, időt és teret kell adnunk neki, hogy kibontakoztathassa a tehetségét a csapatunknál. Éppen ezért remek dolog, hogy a szurkolóink is megértik ezt, és bár legalább annyira izgatottak, mint mi, a segítségünkre lesznek abban, hogy megteremtsék Dominiknek azt a környezetet, ahol szárnyalhat. Egyértelmű, hogy az eddigi klubjainál kiváló futballoktatásban részesült, most a mi feladatunk, hogy ezt folytassuk vele – immáron a Liverpool család tagjaként. Rendkívül hálás vagyok mindenkinek a klubnál, aki lehetővé tette, hogy hozzánk kerüljön. 

Ez az igazolás egyszerre szól a jelennek és a jövőnek – zárta a szavait a BL-győztes szakember.

Borítókép: Jürgen Klopp (Fotó: AFP/NURPHOTO/MI News)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.