Kós Hubert szerencsére tévedett, bejutott a döntőbe

Kós Hubert a hatodik legjobb időt érte el a 100 méteres hátúszás elődöntőjében, így a hetes pályán úszhat majd a keddi fináléban.

Magyar Nemzet
2023. 07. 24. 13:37
KÓS Hubert
Fukuoka, 2023. július 24. Kós Hubert a férfi 100 méteres hátúszás elõfutamában a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyetlen magyar úszó volt érdekelt a fukuokai vizes világbajnokság hétfő esti úszóprogramjában. délelőtti országos csúcsától ugyan öt századmásodperccel elmaradt a 100 méteres hátúszás elődöntőjében, de az 53,17 másodperces úszása is a hatodik legjobb volt a mezőnyben, így Kós a hetes pályán úszhat a keddi döntőben.

Kós Hubert délelőtti úszása után azt jósolta, hogy javulnia kell az olimpiai A szintet is jelentő 53,12-es országos csúcsához képest a döntőbe jutáshoz, ebben úszónk szerencsére tévedett.

A legjobb idővel a világcsúcstartó, az olasz Thomas Ceccon jutott be a 100 hát döntőjébe, aki ezek után szűk egy órával már aranyérmet ünnepelhetett, 50 méteres pillangóúszásban (22,68).

A hétfő esti úszóprogram kínai sikerekkel indult, férfi 100 méteres mellúszásban (Csin Haj-Jang, 57,69) és női 100 méteres pillangóúszásban (Csang Jü-fej, 56,12) is a távol-keleti ország szerzett aranyérmet. A versenynap utolsó döntőjében, női 200 méteres vegyesúszásban az amerikai Kate Douglass (2:07,17) győzött.

Borítókép: Kós Hubert döntőt úszhat 100 méteres hátúszásban (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.