Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Szoboszlai szigorú főnöknőt kapott, aki ellenőrzi, hogy mit eszik + videó

Szoboszlai Dominiknek a Liverpool csapatánál nemcsak Jürgen Klopp vezetőedző lesz a „főnöke”, hanem Mona Nemmer is. S hogy ő kicsoda? A Liverpool étkezési tanácsadója. A Mindmegette.hu szakportál utánajárt, hogy mit fogyaszthat majd a magyar válogatott csapatkapitánya.

Magyar Nemzet
Forrás: Mindmegette.hu2023. 07. 04. 16:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpoolhoz igazolt Szoboszlai Dominik gyerekkora óta tudatosan készül a profi életre, így számára az sem lesz újdonság, hogy az angol elitklubnál szigorú keretek között kell majd étkeznie. A Liverpoolhoz 2016-ban csatlakozott Mona Nemmer, aki gondosan ügyel arra, hogy a csapat játékosai megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékhoz jussanak.

Szoboszlai
Szoboszlai új étkezési tanácsadója, Mona Nemmer ismeri a siker receptjét, könyvet is írt róla

Nemmer első követelménye az volt, hogy a labdarúgók az ebédlőben lassítsanak, tegyék le a telefonjainkat, lassabban egyenek, élvezzék az étkezéseket. Korábban előfordult,  hogy a focisták a telefonjaikat nyomkodták ebéd közben, gyorsan, kapkodva ettek, majd rohantak is el az étkezés után. Minden csapattag, így majd Szoboszlai is rendszeresen találkozik a táplálkozási szakértővel, és egyeztet az étrendjéről. A szakember az étrend kialakításakor figyelembe veszi a sportoló testzsírszázalékát, az anyagcseréjét és azt, hogy milyen ételeket szeret. A labdarúgóknak kötelező napi négyszer enniük, és helyben termesztett élelmiszereket fogyaszthatnak.

és csapattársai szigorú felügyelet alatt vannak

A húsokat minimális fűszerezéssel készítik el a Pool csapattagjainak. Az olajban sütés kizárt, párolt húsokat fogyasztanak a játékosok. Nemmer a halat és vadat Skóciából, a többi húsfélét pedig a közelben lévő, szabadon tartott biogazdaságokból szerzi be. A futballisták szénhidrátként legtöbbször rizst és burgonyát esznek, az étkezések mellé sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak.

A Liverpool csapatkonyháján a játékosok rendelkezésére áll egy gyümölcscentrifuga, hogy frissen facsart leveket igyanak, ezenkívül mindig van az étkezőben kitéve dióféle, granola és egy salátás részleg is. Szoboszlaiék nem ehetnek előre gyártott készételeket és mártásokat sem. A salátaönteteket, szószokat is a Liverpool konyháján készítik el nekik. A desszertekhez pedig mandulatejet, kiváló minőségű kakaót és melaszt használnak.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Borítókép: Szoboszlai Dominik a 8-as mezben játszik majd a Liverpoolban (Forrás: Twitter/Liverpool FC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.