Valter Attila árnyalta a képet a Tour és a Vuelta kapcsán is

A Jumbo–Visma ráhajt a példátlan triplára. A holland sztárcsapat idén a Giro d'Italia és a Tour de France után a harmadik háromhetesen is a győzelemre tör. A Vuelta a Espana-keretben ott lesz a Giro-győztes Primoz Roglic és a Tour-bajnok Jonas Vingegaard is, Valter Attila esetleges részvételéről viszont az Eurosportnak adott interjúja után is csak sejtéseink lehetnek.

Magyar Nemzet
2023. 07. 30. 15:13
Fotó: Cor Vos/Miwa Iijama
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

csapata eddig tökéletes idényt teljesít. A Jumbo–Visma adta az összetett győztest az olasz és a francia háromhetes körversenyen is, a csapat pedig teljes erővel ráhajt az eddig példátlan triplázásra. A Vuelta a Espana-keretben társkapitányként ott lesz a Giro-győztes Primoz Roglic és a Tour-bajnok is. Valter egyikük nagy győzelméhez sem tehetett hozzá, viszont jelenleg Rogliccsal együtt készül.

Valter Attila
Valter Attila jelenleg Franciaországban készül (Fotó: Facebook/Attila Valter)

Valter az elmúlt három évben a Girón indult, 2021-ben három szakaszon át viselhette is az összetett éllovasnak járó rózsaszín trikót. Idén viszont az olasz körverseny szóba sem került, míg a Touron a tartalékok közé nevezte a Jumbo–Visma.

– Nyilván nem úgy indult az évem, hogy Tourt mehetek, csak a végén kerültem közel a kerettagsághoz, de ettől még menet közben volt bennem olyan érzés, hogy azért jó lenne ott versenyezni. Persze, idő közben haza tudtam jönni egy rövid időre, és ez is nagyon kellett – mondta Valter Attila az Eurosportnak, ezzel némileg árnyalva a korábbi képet, amikor szurkolóit nyugtatta a közösségi médiában, hogy nem volt reális elképzelés beleszurkolni őt a Jumbo–Visma Tour-keretébe.

Mindenesetre Valter már akkor is a Vuelta-indulásban bízott, ez viszont ezúttal szóba sem került az interjúban, ami azt jelenti: ha a magyar kerekes tudja is a csapata döntését, arról egyelőre nem árulhat el semmit.

A Jumbo–Visma két szuperklasszisát viszont összevetette Valter: elmondása alapján Vingegaard az alapos tervezésben bízik, Roglic inkább érzésből versenyez.

Valter Attila elindul a Vueltán?

Utóbbival jelenleg közösen készül Valter, július 21. óta Franciaországban, magaslaton, velük van még további két jumbós kerekes: Jan Tratnik és Robert Gesink. A Pro Cycling Stats által jósolt Vuelta-keretben mind a négyen szerepelnek, mellettük pedig négy olyan kerekes – Vingegaard, Sepp Kuss, Wilco Kelderman, Dylan van Baarle –, aki befejezte az egy hete véget ért Tour de France-t, azaz nekik egészen másfajta felkészülésre lesz szükségük, ha valóban indulnak a spanyol körversenyen.

Az információk alapján már-már összeáll a kép, nagyon valószínű, hogy Valter Attila részt vesz az augusztus 26. és szeptember 17. között sorra kerülő Vueltán.

Ami viszont nem csak feltételezés és következtetés, hanem a kerékpáros által megerősített tény: Valter összesen húsz napig készül magaslaton, a következő versenye pedig augusztus 15. és 19. között a Vuelta a Burgos lesz. Mindez egyben azt is jelenti, hogy a legjobb magyar férfi kerékpáros nem vesz részt az idei világbajnokságon, amely augusztus 3. és 13. között zajlik Skóciában.

Borítókép: Valter Attila még titkolózik, de egyre valószínűbb, hogy láthatjuk őt a Vueltán (Fotó: Cor Vos/Miwa Iijama)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.