Kozák Danuta a szülés után máris a női kajakosok sarkában

Március 13-án született Kozák Danuta második gyermeke, Mila. A hatszoros olimpiai bajnok kajakos öt hónappal később máris vízre szállt és megkezdte a felkészülését a párizs ötkarikás játékokra. A 36 éves kiválóság az ötödik olimpiájára készül.

Magyar Nemzet
2023. 08. 15. 21:22
Kozák Danuta
Kozák Danuta Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Isten hozott, Mila!” – posztolta a Facebook-oldalán így hozva nyilvánosságra, hogy az immár hatéves Zora után megszületett a második kislánya, Mila. Öt hónap telt el azóta, s a hatszoros olimpiai bajnoknő máris megkezdte az edzéseket. Egész pontosan a vízi edzéseket, mert nyilván már korábban elkezdett mozogni. Miként a Fradi TV-nek elmondta, kicsit tartott tőle, hogyan tudja majd összeegyeztetni az anyai kötelezettségeket az edzésekkel, de úgy látja, boldogul a feladattal.

Kozák Danuta, Tokió
Kárász Anna, Bodonyi Dóra, és Kozák Danuta az olimpiai dobogó tetején (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Kozák Danuta a tokiói olimpián előbb párosban Bodonyi Dórával bronzérmet szerzett, egyesen csalódásra negyedik lett, ami után összetört, de aztán összekapta magát és a négyessel győzött, a hatodik olimpiai aranyérmét bezsebelve. A tokiói olimpia után menetből még szerzett egy-egy aranyat és ezüstöt (a párossal, illetve a négyessel) szeptemberben, a koppenhágai világbajnokságon.

 

Kozák Danuta 2021 után majd csak a párizsi olimpia évében versenyez

Kozák Danuta 2022 tavaszán könyökműtéten esett át, ezért tavaly sem versenyzett, összesen tehát két évet hagyott ki. Mi más lehetne a célja, mint kijutni a párizsi olimpiára, de ennél bátrabban egyelőre nem kíván tervezni. Érdekesség, hogy ugyanott, Szolnokon, a Holt-Tiszán edz, ahol a többi kajakos készült a világbajnokságra.,

A magyar női kajakosok tavaly a világ- és az Európa-bajnokságon, majd idén az Európa Játékokon sem tudták megismételni a korábbi eredményeket az olimpiai bajnok klasszisok nélkül, az idei vb-t a jövő héten rendezik. Ha korábbi formáját visszanyeri, nehéz elképzelni, hogy Kozák Danuta ne kerülne be a párizsi csapatba.

Borítókép: Kozák Danuta jövőre immár 37 évesen is vállalja a versenyt a fiatalokkal (Fotó: MKKSZ)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.