Gazdag Dániel újra rekordot döntött, ez most nagyon sokat ért

A Phildelphia Union biztosította a helyét az MLS rájátszásában. Gazdag Dániel a Charlotte elleni meccsen a 97. percben tizenegyesből egyenlített, s a magyar játékos gólja kellett ahhoz, hogy biztossá váljon csapata playoff-részvétele. Gazdag immár a tizenegyedik büntetőjét értékesítette hiba nélkül az idényben, összesen pedig tizenkilenc, egymás után értékesített tizenegyesnél jár, mindkettő MLS-csúcs.

2023. 09. 21. 9:06
SOCCER: AUG 19 Leagues Cup Third Place Match - Philadelphia Union vs Monterrey
1610630504 CHESTER, PA - AUGUST 19: Philadelphia Union midfielder Déniel Gazdag (10) shoots the ball during the Leagues Cup Third Place Match between Monterrey and the Philadelphia Union on August 19, 2023, at Subaru Park in Chester, PA. (Photo by Andy Lewis/Icon Sportswire via Getty Images) Fotó: Getty Images/Andy Lewis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

már az előző góljával is csúcsot döntött. A magyar futballista lett az első játékos az észak-amerikai bajnokság (MLS) történetében, aki egy idényen belül tíz gólt is szerzett büntetőből. Gazdag gyorsan emelte a tétet, a Charlotte ellen, ráadásul a 97. percben ismét betalált, ezzel mentett pontot a Philadelphia Union, amely a döntetlennel biztosította helyét az idei rájátszásban.

Gazdag Dániel
Gazdag Dániel nem tud hibázni a büntetőpontról (Fotó: Getty Images via AFP/TIM NWACHUKWU)

Gazdag a Charlotte elleni büntetőjével egy másik MLS-csúcsot is megdöntött: immár tizenkilenc büntetőt értékesített egymás után a ligában, ilyen hosszú hibátlan sorozatra még senki nem volt képes a mészpontról. A korábbi csúcsot tizennyolccal az uruguayi Nicolás Lodeiro tartotta.

A Phildelphia tavaly egészen az MLS döntőjéig menetelt, Gazdag abban az idényben huszonnégy gólig jutott, idén minden sorozatot figyelembe véve húsz találatnál jár, megbízhatóan ő a csapat legjobb góllövője.

Borítókép: Gazdag Dániel két csúcsot is megdöntött (Fotó: Getty Images/Andy Lewis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.