Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Milák Kristóftól nem szabadulhatnak meg!

Olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónk, Milák Kristóf júniusban két és fél hónap előre nem kalkulált szabadságot kért és kapott, mert mentálisan nem érezte jól magát. A versenyzőként világbajnok, olimpiai bronzérmes Hargitay András szövetségi kapitányként is ténykedett, ezért tisztában van az úszók terhelésével. Úgy gondolja, hogy Milák párizsi olimpiai felkészülésében nem üt vissza a kihagyás.

2023. 09. 11. 15:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újrakezdés második hetére visszarázódott a rendes kerékvágásba. Az első napok talán csikorgósak lehettek, de meglelte a tempót, beindult egy újabb olimpiai aranyérem felé. Esetében főleg mentális gondok okozhatták a panaszát június közepén, de szó sincs arról, hogy edzéskiesése végleges, szóval, nem veszítjük el Milák Kristófot. Jobb lesz, mint „új korában” volt – fogalmazott Hargitay András a Ripostnak nyilatkozva.

Milák Kristóf
Milák Kristóf és edzője, Virth Balázs. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Hargitay András elmondta, vele hasonló nem fordult elő, mert világhírű mestere, Széchy Tamás pontosan tudta, mikor kell lazítani a gyeplőn, ezért ő ráadásszabadságot sose kért.

– Igaz, a mi aktív úszóéveinkben nem is volt ennyi világverseny, mint a maiaknak – jegyezte meg.

– Jelenleg megpróbálok minden felelősséggel járó dolgot kizárni az életemből, és csak szeretném megélni a pillanatokat, a felfedezés hajt. Untat és feszélyez az egy helyben ülés. Szeretnék egy kicsit magamra koncentrálni, és élvezni azokat a dolgokat, amik érdekelnek, például a gasztronómia – mondta korában többek között a Mol honlapjának adott interjúban Milák Kristóf.

Milák Kristóf leállása nagy sztori lett

Hargitayéknak két-három hét vakáció dukált, és mivel egyetemre is járt, a tanulás közben pihente ki magát. Milák időleges leállásának hírét felkapta a világsajtó, a legnagyobb riválisai is értesültek róla.

– A földkerekség minden jelentős úszója kerülhet Milákéhoz hasonló helyzetbe, ezért aligha hihették, hogy a „pillangókirálytól” végleg megszabadulnak – mondta Hargitay András.

Borítókép: Remélhetőleg teljes az összhang Virth Balázs és Milák Kristóf között (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
 

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.