Southgate már nem bírja elviselni, amit egy játékosával művelnek + videó

Az angol labdarúgó-válogatott kedden magabiztosan, 3-1-re megnyerte a Skócia elleni felkészülési mérkőzését, de a háromoroszlánosok szövetségi kapitányának, Gareth Southgate-nek a lefújás után bőven volt oka a bosszankodásra. Nem a játékosai teljesítménye miatt panaszkodott Southgate.

2023. 09. 13. 11:03
775946172 Gareth Southgate angol válogatott
England's manager Gareth Southgate arrives ahead of the UEFA Euro 2024 group C qualification football match between England and North Macedonia at Old Trafford in Manchester, north west England, on June 19, 2023. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harry Maguire napjaink egyik legtöbbet kritizált futballistája, pedig a közelmúltig a világ legdrágább védője volt (a Manchester City a nyáron kilencvenmillió eurót fizetett az RB Leipzignek Josko Gvardiolért, azóta a horváté a trón). Az angol futballista a teljesítményével nem igazolta, hogy a Manchester Unitednek megérte volna 87 millió eurót kiadnia érte, inkább bakijaival tűnt ki – a mémgyárosok legnagyobb örömére.

Southgate megvédte az öngólt vétő Maguire-t
Southgate megvédte az öngólt vétő Maguire-t. Fotó: AFP/Andy Buchanan

Maguire ennek ellenére sokáig az MU csapatkapitánya volt, és sorra kapja a meghívókat az angol válogatottba. Kedden, a Skócia elleni barátságos mérkőzésen is pályára lépett, de nem sikerült javítania a rossz hírnevén. Mert ugyan becserélése után húsz perccel gólt szerzett, az ellenfélé helyett a saját kapuját vette be a 3-1-es angol győzelemmel zárult összecsapáson.

Southgate: Ez egyszerűen nevetséges

A harmincéves védőt természetesen ezek után sem halmozták el bókokkal, ami Gareth Southgate angol szövetségi kapitánynál kiverte a biztosítékot.

– Soha nem tapasztaltam még, hogy egy játékossal így bántak volna. Ő egy elszánt tagja az elmúlt évtizedek második legsikeresebb angol válogatottjának, ráadásul kulcsszerepet játszott a sikerekben. Sokat beszéltem már a tapasztaltabb játékosok fontosságáról, ő az egyik, aki kiemelkedik közülük. Harry egy topjátékos, mind mögötte állunk és a szurkolóink is – mutatott rá az edző, aki a hazai közönség gúnyolódása miatt nem akadt ki. – A skót szurkolók reakcióját megértem, rájuk egyáltalán nem tudok panaszkodni. 

De egyébként egészen nevetséges az a bánásmód, amit már hosszú ideje el kell viselnie. Egyszerűen vicc az egész. És nem a skót szurkolók ilyenek, hanem a mi saját kommentátoraink. Túltesznek mindenen, amit eddig láttam.

Southgate a kritikák után a dicséretekkel folytatta, és természetesen ismét Maguire-t emelte ki. – A meccs után nyilatkozott a médiának, láthatják, milyen srác is ő. Kiállt eléjük, ahogy mindig, hatalmas elismerést érdemel ezért. Ő kiváló, ez egy remek győzelem volt, amihez Harry sokat tett hozzá – vélekedett az angol válogatott szövetségi kapitánya.

Maguire öngólja:

Felkészülési mérkőzés:
Skócia–Anglia 1-3 (0-2)
Gólszerzők: Maguire (67., öngól), ill. Foden (32.), Bellingham (35.), Kane (81.)

Borítókép: Gareth Southgate angol szövetségi kapitány (Fotó: AFP/Oli Sarff)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.