Visszavágás helyett súlyos vereség – beragadt a Fradi a BL-rajton

Lendületes támadójátékkal kezdett, az első félidőben vezetett is a Ferencváros a címvédő Vipers otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája második fordulójában. A folytatás azonban nem úgy sikerült, ahogy az FTC szerette volna, a Vipers a szünet után átrohant a magyar ezüstérmesen, végül 11 góllal, 37-26-ra győzött.

2023. 09. 16. 19:33
LEKIC, Andrea
Női kézilabda BL - Négyes döntő - FTC-Rail Cargo Hungaria-Vipers Kristiansand Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros női kézilabdacsapata a Metz elleni kiadós hazai pofon után a norvég Vipers Kristiansand otthonában folytatta a szereplését a Bajnokok Ligája csoportkörében. Ez a két csapat játszott júniusban a BL döntőjében, azóta mindkét csapat edzőt váltott: a norvégoknál Ole Gustav Gjekstad helyett az addigi másodedző, a felvidéki származású, a Győrből is ismert Hlavaty Tamás váltotta, a Fradinál Elek Gábor helyét a dán Martin Albertsen foglalta el a kispadon.

Bölk nem találta a legjobb lövő formáját      Fotó: Mirkó István

A meccs esélyese a hazai pályán játszó Vipers volt, a hazaiak jobbátlövője, Anna Vjahirjeva és a korábbi érdi, Jamina Roberts nagyon megszórta magát, a Fradi védekezése nem állt össze, kizárólag Janurik Kinga bravúrjaira építette a stratégiáját. 

Vjahirjeva ilyen gólt is szerzett:

Támadásban viszont mutatott szép dolgokat az FTC, Andrea Lekicsnek voltak igazán szép megmozdulásai, rajta kívül Angela Malestein és olykor Klujber Katrin nőtt fel a feladathoz. A Fradi vezetett is, de a félidő hajrája a Katrine Lunde védéseire is alapozó Vipersé volt. A szünetre alakult ki az addigi legnagyobb különbség. 19-15-ös hazai előnnyel zárult az első harminc perc.

A szünet után hamar eldőlt

A folytatásban egy csapat volt a pályán, a 49. percben már 10 góllal ment a Vipers, Kisfaludy Anett révén kapaszkodott a Fradi, ő volt akkor tájt a hatodik ferencvárosi gólszerző. Később csatlakozott hozzá Márton Gréta is, de ez már nem osztott, nem szorzott. A Vipersen múlott, mennyire nyomja meg a meccs zárónegyedét, beengedi-e tíz gól alá a Fradit, szűkül-e a távolság a két csapat között. Lekics tartotta a lelket a Fradiban, valamint az, hogy hosszan elhúzódó sérülése után Kovács Anett visszatért a pályára, sőt gólt is szerzett. 

JEZIC, Katarina; LUNDE, Katrine
Lunde megint jól védett a Fradi ellen      Fotó: Illyés Tibor/MTI

Annak ellenére nem tudott felzárkózni Albertsen csapata, hogy a Vipers nyolc és fél percen keresztül képtelen volt gólt szerezni. Egyedül Lekicset lehetett dicsérni, aki a Mosonmagyaróvár elleni hétközi bajnoki után Norvégiában is a Fradi legjobbja volt. A többiek nem tudtak felnőni mellé, a Vipers nagyon simán, 37-26-ra nyert, a Fradinak esélye sem volt visszavágni a BL-döntőben elszenvedett vereségért.

Az FTC és a meccs legjobb embere, Andrea Lekics 10 gólt szerzett.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport: Vipers Kristianstad–FTC-Rail Cargo Hungaria 37-26 (19-15).

Borítókép: Vjahirjeva azt csinált a pályán a fradistákkal, amit akart (Fotó: Mirkó István) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.