Bellingham ellen távoli bombákkal szállnak harcba + videók

Az UEFA szokás szerint négy-négy jelölttel írta ki szavazását a Bajnokok Ligája-csoportkör második fordulójának legszebb góljára és legnagyobb védésére. Jude Bellingham góljáról Nápolyban Diego Maradona jutott a szurkolók eszébe, így nem csoda, hogy a Real Madrid angol ásza felkerült a listára. Bruma (Braga), Julián Álvarez (Manchester City) és Fabian Schär (Newcastle United) távoli találattal próbálja felvenni vele a versenyt. A legnagyobb védések mind kulcsfontosságúak voltak.

2023. 10. 05. 10:32
MARADONA, Diego; BELLINGHAM, Jude
Nápoly, 2023. október 3. Jude Bellingham, a Real Madrid játékosa (b2) gólt szerez a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a C csoport második fordulójában játszott SSC Napoli-Real Madrid mérkõzésen a nápolyi Diego Armando Maradona Stadionban 2023. október 3-án. MTI/EPA/ANSA/Cesare Abbate Fotó: MTI/EPA/ANSA/Cesare Abbate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új idényben a Real Madrid vezére, az angol játékos főszerepet játszott a BL-rekordgyőztes spanyol csapat nápolyi győzelmében. Bellingham káprázatos szólógólja már-már Diego Maradona emlékét idézte, bár az angol játékos udvariasan visszautasította a párhuzamot. Mindenesetre az UEFA az angol futballista gólját is jelölte a szavazáson, amelyen a forduló legszebb gólját keresik.

Bellinghamnek komoly riválisai akadtak, Bruma (Braga) bombájáról lapunkban is jeleztük, hogy szépségdíjas, rajta kívül (Manchester City) és Fabian Schär (Newcastle United) került a jelöltek közé, előbbi a helyett védő Janis Blaswich kapuját vette be, utóbbi elcsúszás közben tette fel a pontot a Szarkák PSG elleni teljesítményére.

Míg a Newcastle svájci védőjének bombája nélkül is nyert volna a francia sztárcsapat ellen, a legnagyobb védés címre négy olyan kapus pályázik, akinek védése közvetetten pontot, illetve pontokat jelentett. (Atlético Madrid), Marc-André ter Stegen (Barcelona) és Ivan Provedel (Lazio) csapata is egy góllal nyert, míg Mike Maignan (Milan) együttese második 0-0-ját játszotta a csoportkörben.

Borítókép: Jude Bellingham látványos szóló végén talált a Napoli kapujába (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Cesare Abbate)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.