Bosszúra éhesek a szerbek, de Sallai Rolandot ez nem érdekli

Kulcsfontosságú mérkőzések következnek a magyar labdarúgó-válogatott életében, mivel ha a szerbek elleni hazai, illetve a litvánok elleni idegenbeli Eb-selejtezőt megnyeri, akkor már nem végezhet rosszabb helyen a másodiknál a G csoportban, vagyis kijut a 2024-es németországi kontinenstornára. Sallai Roland nem érné még ennél kevesebbel, még annak ellenére sem, hogy a Freiburg szélsője úgy látja, a mieink elleni vereségük után a szerbek vérszomjasan érkeznek szombaton a Puskás Arénába.

2023. 10. 10. 17:46
Magyar labdarúgó-válogatott sajtótájékoztató Sallai Roland
Magyar labdarúgó-válogatott sajtótájékoztató Sallai Roland Fotó: Origo/Ladóczki Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott szeptemberben nagy lépést tett afelé, hogy kvalifikálja magát a 2024-es Európa-bajnokságra, mivel Belgrádban 2-1-re megverte a G csoport legerősebbnek tartott csapatát, a szerbet. Szombaton a Puskás Arénában (20.45, tv: M4 Sport) kellene ugyanezt a teljesítményt megismételnie, és ha jövő kedden a sereghajtó Litvániában is sikerülne mellé tennie egy győzelmet, a hat szerzett pont már Eb-részvételt érne a jelenleg tíz pontjával éllovas magyar válogatottnak. Egy-egy csoportból két csapat jut tovább, és a legkedvezőbb forgatókönyv megvalósulása esetén matematikailag legfeljebb a montenegróiak előzhetnének meg minket, ha a hátralévő három meccsük mindegyikét megnyerik.

Magyar labdarúgó-válogatott sajtótájékoztató Nagy Zsolt
Nagy Zsolt izgatott, hogy újra a válogatottban szerepelhet Fotó: Origó/Ladóczki Balázs

tegnap kijelentette, társaival nem adnák alább két győzelemnél. – Mindenki maximalista, mindkét meccset meg akarjuk nyerni. Tudjuk, hogy ez nehéz lesz, hiszen a szerbek extra motivációval lépnek majd pályára, de felvesszük a kesztyűt. A célunk, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra, ennek pedig fontos része ez a két találkozó – mutatott rá a Freiburg mezében az idényben négy gólnál járó futballista. – Most a legfontosabb a szerbek elleni találkozó, amin szeretnék betalálni, ha lehet, de sokkal fontosabb, hogy mint csapat jól szerepeljünk.

 

Sallai ugyanakkor jól tudja, hogy a tabellán a rosszabb gólkülönbsége eredményeképp második szerb válogatott valószínűleg bosszúra éhesen érkezik meg Budapestre, mert nagyon fájhatott a játékosoknak a magyar csapat belgrádi sikere. Hozzátette, a leendő ellenfél még a sérüléssel küzdő Dusan Vlahovics nélkül is rendkívül erős, nálunk pedig hiányozni fog a pályáról.

– A szerbek kerete Vlahovicson kívül is tele van jobbnál jobb játékosokkal. Nekünk egy esélyünk van, ha csapatként felvesszük velük a versenyt. Willi Orbán hiánya fájó, hiszen a válogatott kulcsemberéről van szó, de biztosan megoldjuk a pótlását. Ha ugyanolyan fegyelmezettek és elszántak leszünk, mint a szerb fővárosban, akkor ezúttal is lehet esélyünk ellenük – vélekedett a szélső.

Nagy Zsolt hosszú sérülés után, egy év elteltével öltheti magára újra a meggypiros mezt, és nem tagadja, emiatt nagyon izgatott. – Nagyon boldogan jöttem, dobogott a szívem rendesen, visszagondolok ilyenkor a korábbi szép emlékekre. Úgy gondolom, fizikálisan utolértem magam, mindent megteszek, hogy bizonyítsam, helyem van a csapatban – ígérte a Puskás Akadémia játékosa, akinek nem lesz egyszerű a dolga, mert szárnyal a helyén.

Borítókép: Sallai Roland a keddi sajtótájékoztatón (Fotó: Origó/Ladóczki Balázs)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.