Marco Rossi elárulta, hogyan lehet az álmunkból rémálom

A magyar labdarúgó-válogatott 2-2-es döntetlent játszott Litvániában, így továbbra is vezeti Eb-selejtezőcsoportját, ugyanakkor még nem biztosította be a kijutást. Az első félidő után 2-0-ra Litvánia vezetett, Marco Rossi szövetségi kapitány szerint ő is hibázott a taktikával, ugyanakkor a játékosaitól sem megfelelő hozzáállást látott ekkor. A hátralévő két meccsen egy pont kell az Eb-szereplés bebiztosításához, ami egyáltalán nem lehetetlen feladat, de Marco Rossi figyelmeztetett, hogy senki ne tekintse Európa-bajnoki résztvevőnek a magyar csapatot, amíg nem dőlt el matematikailag a kérdés.

2023. 10. 18. 6:36
Marco Rossi
Labdarúgó Eb-selejtező - Litvánia-Magyarország Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden nézőpont kérdése. A selejtezősorozat előtt alighanem sokan aláírták volna, ha a magyar labdarúgó-válogatott hat meccs után veretlenül, tizennégy ponttal vezeti a csoportját. A Litvánia elleni 2-2-es döntetlen után mégis van bennünk csalódottság, egyrészt azért, mert a kijutás bebiztosításának ünneplésére készültünk, másrészt a gyenge első félidős teljesítmény miatt. szövetségi kapitány szerint ő is hibázott, ugyanakkor azt is láthattuk Kaunasban, hogy a nem megfelelő hozzáállásból rémálom lehet.

DIBUSZ Dénes; MILOS, Kerkez; NAGY Ádám; FIOLA Attila; NEGO Loic; SZALAI Attila; SALLAI Roland; LANG Ádám; VARGA Barnabás; GAZDAG Dániel; SZOBOSZLAI Dominik Marco Rossi kezdője
Marco Rossi utólag már nem egészen ezt a kezdőcsapatot küldené pályára. Fotó: MTI/Illyés Tibor

– Akár hét-nyolc játékost lecserélhettem volna a szünetben – jellemezte az első félidőt Marco Rossi. – Meg kell értenünk, hogy ha nincs meg a megfelelő hozzáállás minden meccsen, akkor rémálom lehet ebből. Az első félidőben nem nyertünk párharcot, a litvánok előtt folyamatosan szabad területek voltak.

 

Marco Rossi Szoboszlai miatt vállalja a felelősséget

A szövetségi kapitány maga sem akart kibújni a felelősség alól, elismerte, hogy a változtatása, mely szerint az első félidőben visszavontan játszott, nem jött be. S talán az sem véletlen, hogy a szünetben lecserélt két játékos közül az egyik az a volt, aki egyedüliként került be a kezdőbe a múlt heti, szerbek elleni mérkőzéshez képest.

– Az én ötletem volt, hogy Szoboszlai hátrébb futballozzon, de nem jött be. Elrontottuk az első félidőt, ez az én felelősségem – mondta az olasz szakember. – A második félidőre változtattunk, ekkor már fölényben futballoztunk, de az ellenfél kapusa kiválóan védett, ezért nem tudtunk nyerni. Fiatal, fejlődő csapat vagyunk, az út felfelé sosem egyenletes, mindig vannak benne döccenők.

A kapitány szerint hiánya nagy érvágás volt, ugyanakkor szerinte a három belső védő – – teljesítménye a legjobbak közé tartozott a litvániai összecsapáson.

 

Még egy pont kell

A magyar válogatott novemberben Bulgáriában játszik, majd Montenegró ellen, hazai pályán zárja a selejtezősorozatot. A biztos kijutáshoz elég egy pont, bár az eddigi teljesítmény után ennél többet is várhatunk a nemzeti csapattól.

– Meg kell értenünk, amíg matematikailag nem biztosítjuk be a részvételünket, addig nem jutottunk ki az Európa-bajnokságra – figyelmeztetett Rossi.

 

Borítókép: Marco Rossi a meccset követő sajtótájékoztatón (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.