Nem számított a Ferrari arra, ami szombat éjjel Mexikóban történt + videó

Magyar idő szerint ma 21 órakor (tv: M4 Sport) kezdődik a Formula–1-es Mexikói Nagydíj, a pole pozícióból Charles Leclerc (Ferrari) indulhat, mellőle pedig csapattársa, Carlos Sainz. A harmadik vb-címét már korábban bebiztosító Max Verstappen (Red Bull) harmadik lett a szombat éjjel véget ért időmérőn. A történtek a Ferrarit is meglepték, ami nem is csoda, hiszen a harmadik szabadedzésen egyik autójuk sem volt az első tízben, azon csupán a 13. és a 15. helyeket szerezték meg.

2023. 10. 29. 9:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője nyerte a Mexikói Nagydíj szombati időmérő edzését, a 26 éves pilótának ez az idei negyedik és pályafutása 22. pole pozíciója. Leclerc mellől csapattársa, a spanyol Carlos Sainz startolhat, míg a harmadik rajtkocka az immár háromszoros világbajnok Max Verstappené, a Red Bull holland versenyzőjéé lett. A hazai közönség előtt szereplő Sergio Pérez a másik Red Bullban az ötödik pozícióból vághat majd neki a viadalnak. A sérülés miatt több futamot is kihagyó és a múlt hétvégi Egyesült Államok Nagydíján visszatért ausztrál Daniel Ricciardo meglepetésre negyedik lett az Alpha Taurival, míg a hétszeres vb-győztes a Mercedes brit versenyzője hatodikként végzett az időmérő edzésen.

Leclerc, Ferrarri
Leclerc és a Ferrari számára tökéletes lett a szombat Forrás: X/Scuderia Ferrari

– Nem számítottunk a pole pozícióra, mert a harmadik szabadedzés után úgy éreztük, hogy nagyon le vagyunk maradva. De amikor mindent összeraktunk, jól alakultak a dolgaink, és sokat léptünk előre a friss abroncsokon – nyilatkozta Charles Leclerc.

A kvalifikáció után több versenyzőt is vizsgáltak. Verstappen, Hamilton, George Russell (Mercedes), Fernando Alonso (Aston Martint) megúszta,  Logan Sargeantet (Williams) viszont vétkesnek találták, amiért a Q1-ben nem lassított le a sárga zászlónál, amikor Alonso megpördült. Sargeant tíz rajthelyes büntetést kapott, de ennek nincs jelentősége, mert utolsó lett az időmérőn. A Williamsre még húszezer eurós pénzbüntetést is kiróttak (a felét felfüggesztették), mert a bokszutcában hagytak egy emelőt – ennek Cunoda Juki (Alpha Tauri) neki is ment. Csou Kuan-jü (Alfa Romeo) ötszáz eurót fizethet, mert túl gyorsan ment a bokszutcában. Cunoda Juki (Alpha Tauri) már korábban a rajtrács végére került, mert motort cseréltek az autójában.

A Mexikói Nagydíj rajtsorrendje:

1. sor:
Charles Leclerc (monacói, Ferrari)
Carlos Sainz (spanyol, Ferrari)
2. sor:
(holland, Red Bull)
Daniel Ricciardo (ausztrál, Alpha Tauri)
3. sor:
Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)
Lewis Hamilton (brit, Mercedes)
4. sor:
Oscar Piastri (ausztrál, McLaren)
George Russell (brit, Mercedes)
5. sor:
Valtteri Bottas (finn, Alfa Romeo)
Csou Kuan-jü (kínai, Alfa Romeo)
6. sor:
Pierre Gasly (francia, Alpine)
Nico Hülkenberg (német, Haas)
7. sor:
Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin)
Alexander Albon (thaiföldi, Williams)
8. sor:
Esteban Ocon (francia, Alpine)
Kevin Magnussen (dán, Haas)
9. sor:
Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)
Lando Norris (brit, McLaren)
10. sor:
Logan Sargeant (amerikai, Williams)
Cunoda Juki (japán, Alpha Tauri)

Borítókép: Charles Leclerc önmagát is meglepte (Forrás: X/Formula 1)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.