Szerződést bontott edzőjével a Fradi, a másodedző veszi át az irányítást

Az előző idény végén Elek Gábor vezetésével még döntőt játszott a Bajnokok Ligájában a Fradi női kézilabdacsapata, aztán a sikeredző távozott, a helyére pedig a dán Martin Albertsen érkezett. Az ő irányításával azonban négy BL-meccsen három vereség és egy döntetlen a Fradi eddigi mérlege, a váratlanul gyenge eredménysor szakításhoz vezetett a felek között.

2023. 10. 04. 10:21
FRUELUND ALBERTSEN, Martin
Érd, 2023. szeptember 30. A dán Martin Fruelund Albertsen, a Ferencváros vezetõedzõje (k) a nõi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria és a román Rapid Bucuresti mérkõzésen az Érd Arénában 2023. szeptember 30-án. A mérkõzés 24-24-es döntetlenre végzõdött. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Martin Albertsen és a Ferencváros – Martin Albertsen kérésére – közös megegyezéssel szerződést bontott. Köszönjük a dán szakember munkáját, és további pályafutásához sok sikert kívánunk! A csapat irányítását ideiglenesen az eddigi másodedző, Allan Heine veszi át” – olvasható a Fradi hivatalos honlapján ma megjelent szűkszavú közleményben.

ALBERTSEN, Martin Fruelund
Martin Albertsen és a Fradi kapcsolata nem volt gyümölcsöző. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A klub közlése szerint tehát Albertsen kezdeményezte a szakítást, de gyaníthatóan nem is nagyon akarták meggyőzni a maradásról, hiszen a Fradi rendkívül gyengén muzsikált az irányításával. Az előző idényben a BL-ben ezüstérmes csapat rögtön az első három meccsét elvesztette a nemzetközi porondon az új szezonban. A Ferencváros az első fordulóban hazai pályán kapott ki nagy gólkülönbséggel a francia Metztől, majd a címvédő norvég Vipers otthonában is alulmaradt, aztán következett a Krim Ljubljana otthonában elszenvedett 32-26-os vereség. Olyan pedig sosem történt korábban az FTC-vel, hogy három vereséggel rajtolt a BL csoportkörében.

Az elmúlt hétvégén végre megszerezte az első pontját a Fradi a BL-ben, de a negyedik fordulóban a Rapid Bukarest elleni hazai 24-24-es döntetlennek sem lehetett örülni, hiszen már-már meg volt nyerve a meccs, a Fradi 20-14-re is vezetett. Innen nézve fájó kudarc volt a győzelem elmaradása, ami után az edző és a klubvezetés is elgondolkozhatott a közös jövőn. Ennek lehetett az eredménye a szerződésbontás.

Mi nem működött Albertsen és a Fradi között?

– Rendkívül csalódott vagyok, mert úgy gondolom, egy pontot elveszítettünk – mondta Albertsen a szombati meccs után. – Próbáltuk átvenni azt a hangulatot és mentalitást, amit az egész atmoszféra biztosított számunkra, igyekeztünk a győzelemre koncentrálni, pozitívan gondolkodni, nem félni a vereségtől.

Albertsen tapasztalt edző,  korábban a Viborg, a Randers és a Copenhagen HB szakvezetője volt, 2004-ben dán bajnok lett, 2014 óta többnyire külföldön dolgozik. Öt évig a német Bietigheimet irányította, amellyel két bajnokságot is nyert, 2018-tól pedig a svájci női válogatott szövetségi kapitánya volt, amelyet kijuttatott története első világversenyére, a tavalyi Európa-bajnokságra. Albertsen onnan önszántából távozott, hogy a Fradi edzője lehessen, a cél pedig az Elek Gábor vezetésével elért idei ezüstérem túlszárnyalása, azaz a BL-győzelem volt. Albertsen azonban szemmel láthatóan nem került egy hullámhosszra a csapatával, erről árulkodtak a metakommunikációs jelek.

Az is biztos, hogy Elek Gábor után senkinek sem lett volna könnyű dolga. A Ferencvárost 15 évig irányító Elek igazi klublegenda, csapatával ráadásul 1997 után ismét megvédte a címét a Magyar Kupában, és történelmi BL-döntőbe vezette a klubot.

A Fradira az ötödik fordulóban is nehéz feladat vár a BL-ben, október 22-én a dán Esbjerg vendégeként lép pályára. Addigra talán az új vezetőedzőjét is megtalálja a klubvezetés. Ha nem, akkor a távozó Albertsen másodedzője, Heine irányíthat.

Borítókép: Mostantól nem Martin Albertsen a Fradi női kézilabdázóinak vezetőedzője (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.