Varga Barnabás akár már ma megelőzheti Cristiano Ronaldót

Portugália tegnap magabiztos, 5-0-s győzelmet aratott Bosznia-Hercegovina vendégeként a jövő évi, németországi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezősorozatának hétfői játéknapján. A portugálok sztárja, Cristiano Ronaldo két góllal járult hozzá csapata sikeréhez, és ezzel a naptári évben szerzett gólok tekintetében egy találattal megelőzte a Ferencváros és a magyar válogatott csatárát, Varga Barnabást. Varga akár már ma megelőzheti az ötszörös aranylabdást.

2023. 10. 17. 9:12
Bosnia and Herzegovina v Portugal - EURO 2024
ZENICA, BOSNIA AND HERZEGOVINA - OCTOBER 16: Cristiano Ronaldo (7) of Portugal in action during the Euro 2024 qualifying football match between Bosnia and Herzegovina and Portugal at the Bilino Polje Stadium in Zenica, Bosnia and Herzegovina on October 16, 2023. Samir Jordamovic / Anadolu (Photo by Samir Jordamovic / ANADOLU / Anadolu via AFP) Fotó: Samir Jordamovic /Anadolu/ AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

tovább javította válogatott rekordjait a jövő évi, németországi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezősorozatának hétfői játéknapján, amelyen a már biztos résztvevő portugálok 5-0-s győzelmet arattak Bosznia-Hercegovina vendégeként. Az ötszörös aranylabdás támadó a mérkőzések és szerzett gólok tekintetében is előrébb lépett: 203. meccsén 126. és 127. találatát szerezte nemzeti színekben, előbb egy korai büntetőből, majd egy lesgyanú miatt videózott szituációból volt eredményes. Ebben a kvalifikációs sorozatban immár kilenc találatnál jár a 38 esztendős klasszis, aki még egy pályára berohanó szurkoló inzultálását is átvészelte. A luzitánok végül könnyed győzelmet arattak, 5-0-s sikerükkel nyolc forduló után is hibátlanok.

Football: Euro 2024, qualifying - 1st round day 8: Group J Bosnia-Herzegovina v Portugal
Ronaldo nem tud leállni a góllövéssel (Fotó: AFP/ Elvis Barukcic)

Ronaldo 2023-ban eddig negyven gólt ért el, eggyel többet mint és Varga Barnabás. 

A helyzet akár már ma változhat, a Ferencváros csatára megelőzheti az élen a portugál megasztárt, ha Kaunasban eredményes lesz a Litvánia elleni Eb-selejtezőn. Vargának bőven lesz még lehetősége a gólszerzésre a labdarúgó NB I-ben és a jövő héten folytatódó konferencialiga csoportkörében.

Borítókép: Ronaldo eggyel előzi meg a fradista csatárt (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.