Verstappen a visszavonulásba kergette Pérezt? Válaszolt a mexikói

Sergio Pérez a Formula–1-es világbajnoki cím megszerzéséről szőtt tervei idén sem tudta megvalósítani. A 2023-ban is csak csapattársa, Max Verstappen árnyékában versenyző mexikói pilótáról az elmúlt hetekben az a hír járta, hogy sorozatos kudarcai miatt a visszavonulás mellett döntött, és ezt hamarosan ő maga is bejelenti. Pérez most tiszta vizet öntött a pohárba.

2023. 10. 19. 11:46
Formula One Qatar Grand Prix - Practice and Qualifying  Max Verstappen Sergio Pérez
epa10903419 Dutch Formula One driver Max Verstappen (L) of Red Bull Racing and his teammate Mexican Formula One driver Sergio Perez talk to media before the practice session for the Formula 1 Qatar Grand Prix in Lusail, Qatar, 06 October 2023. The Formula 1 Qatar Grand Prix will be held on 08 October 2023. EPA/ALI HAIDER Fotó: ALI HAIDER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sergio Pérez (Red Bull) nagy álmokat szövögetve vágott neki az idei évnek, és remek szezonkezdete után már nyíltan is beszélt arról, hogy világbajnok szeretne lenni. A felemelkedés helyett azonban mélyrepülés következett, az álmok szertefoszlottak, és a mexikói helyett ismét csapattársa, harmadszor is lett a száguldó cirkusz legjobbja.

Sergio Pérez, a Red Bull mexikói versenyzõje
Sergio Péreznek az elmúlt hétvégéken sem volt sok oka az örömre Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna

A holland ráadásul nem kevés pontot vert rá a Red Bull másik pilótájára, majdnem kétszer annyi egység áll a neve mellett, mint Péreznek. Habár a 33 éves pilótának a 2024-es idényre is van szerződése, az elmúlt hetekben az a pletyka keringett a bokszutcában, hogy Pérez belefáradt a kudarcokba, és október végén hazájában, a Mexikóvárosi Nagydíjon bejelenti, hogy szögre akasztja a sisakot.

A híresztelésekről természetesen a főszereplőt is megkérdezték, aki az austini versenyhétvége előtt minden kétséget eloszlatott.

– Van szerződésem a következő idényre is, nagyon fontos lesz, hogy jó szezont fussak. Motivált vagyok, folytatni szeretném. Úgy hiszem, hogy még sok feladatom van a Formula–1-ben, ezért még három-négy évig versenyeznék – fogalmazott a Sports Illustrated kérdésére Pérez.

Valóban elengedhetetlen lesz jövőre, hogy a mexikói versenyző magára találjon, ugyanis már a Red Bullnál is egyre inkább unják a hibáit, és az istálló tanácsadója, Helmut Marko figyelmeztette is őt, hogy nem okozna a csapatnak megtalálni a helyettesét, mivel sokan pályáznak ülésre a konstruktőri világbajnok alakulatnál.

Borítókép: Max Verstappen (balra) és Sergio Pérez Katarban (Fotó: AFP/EPA/Ali Haider) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.