Továbbra is tűrik, hogy Alonso agyba-főbe veri a csapattársát

Sergio Pérez mellett Lance Strollt éri az idényben a legtöbb kritika a Formula–1-ben, mert a Red Bull mexikói pilótájához hasonlóan az Aston Martin kanadai versenyzője sem tudja tartani a lépést a csapattársával, Max Verstappen, illetve Fernando Alonso nagyságrendekkel jobban teljesít. Míg más istállóknál ez kirúgáshoz vezethetne, Stroll állása nagyobb biztonságban nem is lehetne, sőt, a jelek szerint még Alonso is korábban távozhat a csapattól.

2023. 10. 16. 12:44
Fernando Alonso Lance Stroll
Aston Martin's Spanish driver Fernando Alonso (C) and Aston Martin's Canadian driver Lance Stroll (R) wave to the fans ahead of the Qatari Formula One Grand Prix at Lusail International Circuit on October 8, 2023. (Photo by Ben Stansall / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idény elején az Aston Martin a bokszutca minden lakóját meglepte hatalmas előrelépésével, de míg az újonnan igazolt Fernando Alonso azonnal vezérré vált, és kihozta a maximumot az autóból, addig a csapatnál hosszú ideje versenyző Lance Stroll csak bukdácsolt. A szezon legelején ezt még lehetett a kanadai pilóta csuklótörésével magyarázni, most már nehéz mentséget találni Strollnak arra, hogy a kétszeres világbajnok spanyol hétszer dobogóra állt, ő pedig csak egy negyedik helyezést tud felmutatni, arról nem is beszélve, hogy Alonso közel négyszer annyi pontot gyűjtött az idény során, mint a csapattársa (183, illetve 47).

Alonso szárnyalása és fia bukdácsolása nem készteti cselekvésre Lawrence Strollt
Alonso szárnyalása és fia bukdácsolása nem készteti cselekvésre Lawrence Strollt Fotó: AFP/Andrej Isakovic

Hasonlóan nagy különbség egy istállón belül csak a Red Bullnál fellelhető, ahol szárnyalása vet rossz fényt a rapszodikusan teljesítő Sergio Pérezre. Az energiaitalosok utaltak rá, hogy ez idővel a mexikói pilóta leváltását eredményezheti, de Stroll esetében szó sincs hasonlóról, mivel az édesapja, Lawrence az Aston Martin társtulajdonosa. A papa hallani sem akar a fia menesztéséről, annak ellenére sem, hogy a sok elhullajtott pont dollármilliókba kerülhet a csapatnak.

Lance Strollnak a kvalifikációkon már a Q2-be jutás is gondot okoz, emiatt pedig a 24 éves versenyző is egyre frusztráltabb. A legutóbbi, Katarban való időmérős kiesése alkalmával ennek jelét is adta, a falat ütötte, majd az edzőjét is meglökte, amiért aztán a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) írásos figyelmeztetésben részesítette.

Stroll helye viszont biztos, addig legalábbis mindenképpen, amíg az édesapja is a Formula–1 körforgásának a része.

– Ő a fiam, és mindenkit biztosíthatok arról, hogy mindig a fiam lesz az első. Különleges kötelék és kapcsolat a miénk. A legszerencsésebb embernek tartom magam a világon, hogy ezt a kalandot a fiammal együtt élhetem át – idézte a Speedcafe.com Lawrence Strollt.

Borítókép: Az integető Fernando Alonso és Lance Stroll Katarban (Fotó: AFP/Ben Stansall)
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.