A Fradi négy, a Puskás három gólt lőtt, de a VAR volt a főszereplő a 133 perces meccsen

Csak egy olyan párharc volt a Magyar Kupa 4. fordulójában, amelyben két élvonalbeli csapat találkozott egymással. A Ferencváros és a Puskás Akadémia összecsapása ennek megfelelően szoros meccset hozott. A 19 éves Gruber Zsombor kétszer is bevette a Fradi kapuját, a Puskás hosszabbításra kényszerítette Dejan Sztankovics csapatát. A ráadásban a VAR volt a főszerepben, végül maratoni, 133 percig tartó meccsen 4-3-ra nyert a Fradi.

2023. 11. 01. 22:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó esély volt rá, hogy a legjobb 32 között a Magyar Kupában Szombathelyen lesz a nézőcsúcs, ahol a Haladás és a ZTE több mint tizenegy éve nem látott rangadójára került sor, de a Groupama Arénába hajszálnyival többen látogattak ki mindenszentekkor: a zalai győzelemmel véget ért nyugat-magyarországi összecsapásra 6786-an, a Ferencváros–Puskás meccsre 7057-en voltak kíváncsiak.

Ezúttal is Varga Ádám védte a Fradi kapuját a sérült hiányában. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Ennek a hétezer embernek a jelentős többsége csalódott lehetett az Üllői úton, amikor a 9. percben megszerezte a vezetést a leshatáron kilépő Gruber Zsombor góljával a vendégcsapat. A felcsútiak 19 éves játékosa nagy formában van, az NB I legutóbbi két fordulójában nagyon hasonló bombagólokat lőtt az MTK és a Debrecen ellen, most pedig a Fradi kapuját vette be.

Dejan Sztankovics több olyan futballistának is lehetőséget adott, akik eddig csak mellékszereplők voltak a Fradi idényében, így Pászka, Esiti, Civic, Gojak és Tokmac is kezdő volt. Közülük ketten főszereplők voltak a 34. percben szerzett egyenlítő találatban, amely Esiti kemény szerelése után Civic révén született.

A félidő hajrájára beszorult a Puskás, de a 45. percben Wingo szerelése után a VAR-döntött arról, hogy nem jut tizenegyeshez. Még bosszankodhattak ezen a felcsútiak, amikor a hosszabbítás ötödik percében a Fradi Ismail Aaneba góljával a vezetést is megszerezte.

Zidane fiával és Szoboszlai liverpooli társával is játszott együtt

A 24 éves Aaneba friss igazolás, a francia Sochaux együttesétől érkezett, és ezen a meccsen debütált a Fradiban. A középső védő egyszer szerepelt a francia U18-as válogatottban, amelyben többek közt Zinedine Zidane fia, Luca Zidane, vagy éppen Ibrahima Konaté (Liverpool) és Jules Koundé (Barcelona) volt a csapattársa.

Szünet után folytatódott a Gruber-show. Ő maga szerzett labdát a felezővonalnál, majd kiugratta Plseket, akitől Gruber visszakapta a labdát, majd szépen lőtt a kapuba az 57. percben. A Puskás tehát kiegyenlített, és maradt a 2-2 a rendes játékidő leteltekor is. Következhetett a ráadás. 

Ki hitte volna, hogy a java még csak most jön?

A csereként beállt, és a szeptember eleji sérülése után most visszatérő Adama Traoré a 114. percben belőtte a Fradi harmadik gólját. A 117. percben Favorov révén újra egyenlített a Puskás, miután ezt a találatot hosszú percekig vizsgálta a VAR gyanús lesállás miatt, mire jóváhagyta.

Favorov aztán a hosszabbítás hosszabbításában piros lapot kapott, miután csúnyán rácsúszott Owusura, persze ezt is hosszasan vizsgálta a VAR. Aztán a 120+12. percben (!) Abu Fani tizenegyesgóljával csak nyert 4-3-ra a Fradi, és ezt is hosszas VAR-vizsgálat előzte meg. A 133. percben ért véget a maratoni csata.

A Magyar Kupa korábbi szakaszában kieső Fehérvár és a Mezőkövesd után a Puskás lett a harmadik élvonalbeli csapat, amely kiesett.

Magyar Kupa, 4. forduló (a 16 közé jutásért):

Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 4-3 (2-1, 2-2)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II) - Kecskeméti TE 0-1 (0-1)
HR-Rent Kozármisleny (NB II) - Kolorcity Kazincbarcika SC (NB II) 4-2 (1-0)
Opus Tigáz Tatabánya (NB III)-Újpest FC 0-2 (0-0)
Vasas FC (NB II)-Gyirmót FC Győr (NB II) 3-1 (0-0)
Tiszakécskei LC (NB II)-FC Ajka (NB II) 1-0 (1-0)
BFC Siófok (NB II)-Diósgyőri VTK 1-3 (0-2)
Szombathelyi Haladás (NB II)-Zalaegerszeg 1-2 (1-2)
Unione FC (Budapest I.)-Kisvárda Master Good 0-6 (0-3)
FC Dunaföldvár (NB III)-Nyíregyháza Spartacus FC (NB II) 0-1 (0-0)
ESMTK (NB III)-MTK Budapest 0-4 (0-2)
Mezőörs KSE (megyei I.)-Kaposvári Rákóczi FC (NB III) 1-1 (0-1, 1-1, 1-1) - 11-esekkel 5-3
Szentlőrinc SE (NB III)-Kelen SC (NB III) 3-0 (0-0)    
VLS Veszprém (NB III)-Budafoki MTE (NB II) 3-2 (0-1)
ETO FC Győr (NB II)-Debreceni VSC 0-1 (0-0)

csütörtökön játsszák:
Budapest Honvéd (NB II)-Paksi FC 19.30 (M4 Sport)

Borítókép: Szoros meccset hozott a Fradi és a Puskás Akadémia versenyfutása (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.