Bánhidi Bencét és a rangadót is elveszítette a Szeged

A vártnál több erőfeszítést kellett tennie a Veszprémnek a Szeged legyőzéséhez a két hazai óriás 192. mérkőzésén. A férfi-kézilabdabajnokság rangadója csak a második félidő második felében dőlt el, a vendégek nyertek 30-25-re, az viszont már a meccs előtt nyilvánvalóvá vált, hogy Bánhidi Bence, a Szeged csapatkapitánya és a magyar válogatott kulcsembere izomszakadást szenvedett. Csak remélni lehet, hogy Bánhidi felépül a januári Eb-felkészülés kezdetéig.

2023. 11. 11. 18:41
null
Fotó: Kovacs Peter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szegedből a bemelegítés során megsérült csapatkapitány, a vendégcsapatból, a Veszprémből Vajlupau, Mahé és Jahja maradt ki a két csapat történetének 192. rangadóján.

A találkozó előtt köszöntötték a nyáron leköszönő trénert, a Pick Szeged történetének legsikeresebb vezetőedzőjét, Juan Carlos Pastort.

Matej Gaber, a Bánhidit helyettesítő szlovén beálló szerezte a mérkőzés első gólját, Imsgard védése után Spenacic a máodikat. Labdája volt a 3-0-s magabiztos vezetéshez a Szegednek, de technikai hibát vétett, ezt Marguc büntette lerohanásgóllal. Corrales egy ziccervédéssel jelentkezett, és máris az egyenlítés volt a tét, és ez össze is jött Eldera révén. Majd Marguc zárta le a 3-0-s veszprémi rohamot, a mérkőzés során először vezetett a Veszprém. A Ligetvári, Fabregas belső védőpárossal nem bírt a Szeged, támadásban pedig sokkal több hangszeren játszott a bajnok, Nedim Remili közbelövésekkel, Fabregas és Pechmalbec a beállóposztról, Marguc lerohanásból fenyegette eredményesen a hazaiakat. Kinyílt az olló: 10-6-nál kért időt Kárpáti Krisztián, a Szeged edzője. 

Gasper Marguc gólerősen játszott Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter


Miguel Martins góljával zárkózott a hazai csapat. Imsgardt Mikler Roland váltotta a szegedi kapuban, és rögtön egy hetesvédéssel kezdett. Marguc lövését hatástalanította a kapufa segítségével. Mivel kimaradtak a veszprémi ziccerek, a vendégcsapat nem tudta látványosan növelni a különbséget, kellettek ehhez Mikler bravúrjai is, valamint az, hogy a meccset nagyon szigorú védekezéssel kezdő Ligetvári, Fabregas, illetve Ligetvári, Pechmalbec védő páros olykor engedett egy kis levegőt a Szeged embereinek. 15-13-as vendégelőnnyel ért véget az első félidő.

Remili klasszisa döntött

Bent maradt az öltözőben a Veszprém, 4-1-es rohammal megfordította az állást a Szeged. Remili egyenlített, de nem tért magához Momir Ilics csapata. Elsősorban védekezésben adódtak problémái a bajnokcsapatnak. Remili állt a Veszprém élére, az ő góljaival kászálódott ki, az első félideihez képest sokkal inkább egyéniskedő csapat élére. Fej fej mellett haladtak a felek, Kalaras két kiállítást is összeszedett rövid időn belül, fogytak a variációs lehetőségei Kárpáti Krisztiánnak. Két góllal meglépett Ilics csapata bő negyedórával a mérkőzés vége előtt. Sőt, a háromgólos előnyért támadhatott, de technikai hibája miatt nem tudott elszakadni az üldözőjétől. 

Bő tíz perccel a vége előtt megint, 10-6 után újra négy gólra duzzadt a különbség. A Szeged időt kért, de már nem tudott visszajönni a meccsbe. A Veszprém 30-25-re nyert.

A Veszprém továbbra is hibátlan az NB I-ben, a Szeged elszenvedte első vereséget a magyar bajnokságban.


Férfikézilabda NB I: OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém 25-30 (13-15).

A legeredményesebb gólszerzők: Szita, Martins, Sostaric, Frimmel 4-4, illetve Remili 7.

A mérkőzés hivatalos statisztikája ITT.

Borítókép: Nedim Remili volt a Veszprém legjobbja (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.