A magyar El Clásicóra Juan Carlos Pastor is Szegedre érkezik

Az előző szezonban, a bajnokságban, a Magyar Kupában és a Bajnokok Ligájában összesen nyolcszor találkozott egymással a Veszprém és a Szeged férfi-kézilabdacsapata. Az aktuális szezonban a mai lesz a két hazai, itthon még hibátlan óriás első mérkőzése. A jeles esemény apropóján Szegedre érkezik a klubot 10 éves regnálás után a nyáron elhagyó edző, Juan Carlos Pastor.

2023. 11. 11. 5:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szezon első Szeged–Veszprém rangadója előtt mindkét csapat hibátlan a hazai fronton. Pedig a nyári népvándorlás (Rosta Miklós, Bogdan Radivojevic, Alexander Blonz, Mirko Alilovic és Kent Robin Tönnesen is eligazolt Szegedről) után egyáltalán nem volt magától értetődő, hogy az új edző, a Juan Carlos Pastor távozása után a nyáron munkába álló Kárpáti Krisztián vezetésével a Szeged legyőzi idegenben a Ferencvárost, hazai pályán a Balatonfüredet és a Tatabányát. Jelenleg a második helyet foglalja el az újjáalakított csapat az NB I-ben, a szintén hibátlan Veszprém csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg.

Ligetvári Patrik (pirosban) és Imanol Garciandia párharca ma is érdekes lehet      Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Veszprémben is voltak változások, a keret még egy szintet lépett előre: Ludovic Fabregas, Lukas Sandell, Agustin Casado is bevált, és a vártnál sokkal hamarabb felvette a ritmust a kapus, Ignacio Biosca. A két játékosállomány közötti különbség a Veszprém mellett szól, a hazai pálya a  Szegedet segíti, de egy klasszikuson soha nem lehet előre tudni. Erre hívta fel a figyelmet a Veszprém szélsője, Mikita Vajlupau: – A Szeged szerintem jobban játszik, mint az előző idényben, új játékosai vannak, új edzője, aki nem pontosan ugyanabban a rendszerben játszatja őket – fogalmazott Vajlupau a Nemzeti Sportnak. – Az Aalborg elleni győzelem és a Kielce otthonában elért döntetlen is megmutatta, hogy ez nem ugyanaz a csapat, mint a tavalyi. Most is kemény lesz ellenük játszani, de olyan ez, mint a boksz, próbálsz fogást keresni az ellenfeleden, megtalálni a gyengeségeit, és ha megtaláltad, azokat célzod.

Szegeden minden Veszprém elleni rangadó kiemelt jelentőségű, egyebek mellett ennek és a vasárnapi filmpremiernek is köszönhető, hogy a csapat nyáron távozott edzője, Juan Carlos Pastor is kilátogat a Pick Arénába. 

A Pick Aréna avatóján, 2021. december 9-én  Bérczi Mihály, Ludányi Márton, Lele Ambrus, Tóth Géza, Tenke Endre, Szabó „Sonka” László, Fekete Róbert, Mezei Richárd, Bajusz Sándor és Jonas Källman neve és meze került fel a legendák falára. Ma ugyanez történik majd Juan Carlos Pastorral,

aki a feleségével együtt a helyszínen tekinti meg a rangadót.

A tizedik veszprémi szezonját töltő szlovén szélső, Gasper Marguc is tisztában van a mai mérkőzés tétjével. Ugyan messze még az alapszakasz vége, de amelyik csapat nyer, az egy lépéssel közelebb kerül a bajnoki címhez. – Megnéztem a Szeged néhány Bajnokok Ligája-meccsét, és úgy gondolom, hogy sokkal jobban teljesít, mint az előző szezonban. Az edzőváltás mindig ad egy kis extra energiát a csapatnak, és ennek köszönhetően sokkal felszabadultabban tud játszani. Biztos vagyok benne, hogy kemény összecsapás lesz, hiszen amikor egy együttes átalakuláson megy keresztül, akkor nagyon veszélyes – mondta Marguc a veszprémiek hivatalos honlapjának.

Férfikézilabda NB I: OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém 17.00 (tv:M4 Sport). 

Borítókép: Juan Carlos Pastor (Fotó: MTI/Kovács Erika)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.