Bánhidi és Mikler nélkül is van élet a kézilabda-válogatottnál

Kettőből kettő a hétvégi lengyelek elleni mérleg. A magyar férfi-kézilabdaválogatott a szegedi 31-27-es győzelem másnapján Békéscsabán is legyőzte a lengyeleket, ezúttal 36-26-ra. Chema Rodríguez csapata szellemesen kézilabdázott a januári Eb előtti első felkészülési mérkőzésen.

2023. 11. 05. 17:38
null
20231105 Békéscsaba Magyarország Lengyelország válogatott kézilabda mérkőzés fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap Fotó: Békés Megyei Hírlap/Bencsik Ádám
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szegedi 31-27-es magyar győzelemmel végződő mérkőzés után Békéscsabán is játszott egy felkészülési mérkőzést Lengyelország ellen a magyar férfi-kézilabdaválogatott. Chema Rodríguez szövetségi kapitány ezúttal Bánhidi Bencét és Mikler Rolandot nem nevezte a mérkőzésre. A helyettesek parádéztak: a La Rioja kapusa, Palasics Kristóf az első tíz lengyel kísérletből hatot hatástalanított, a Bánhidi posztján játszó dabasi Szöllősi Szabolcs is nagyon élt. 

Szöllősi Szabolcs remekül pótolta Bánhidi Bencét        Fotó: Békés Megyei Hírlap/Bencsik Ádám


Teljesen más volt a békéscsabai mérkőzés forgatókönyve, mint a szegedié. A válogatott most csak három percig kereste a saját játékát, de utána összeszedetten játszott, az összpontosítás látványos gólokat eredményezett, olykor szellemes megoldásokkal szórakoztatott. Elhúzott, és magabiztosan őrizte az előnyét. 

Ezúttal a Szegeden csak a hajrára beszállt kezdett az irányító poszton, Szita Zoltán 4/4-es lövőmérleggel nyitott, Szöllősi Szabolcs és az őt váltó Rosta Miklós is frissnek tűnt. A cserékkel sem tört meg a lendület: Ónodi-Jánoskúti Máté és Bodó Richárd is pontosan lőtt. A nyitott védekezésben és a hatos falban Ligetvári Patrik emberfelettit nyújtott a hármas poszton, és egy lerohanásgólt is szerzett.  A 16-11-es magyar vezetés a lengyelekre nézve volt hízelgő, volt már hét gól is a két csapat közötti különbség.

A szünet után

A folytatásra beszállt Andó Arián a kapuba Palasics helyére, és a Paris SG jobbátlövője, is a pályára érkezett. De nem ő, hanem Rosta Miklós szerezte az első két gólt a második félidőben. 

Bodó Richárd pontosan lőtt        Fotó: Békés Megyei Hírlap/Bencsik Ádám

Kilenc perc alatt megduplázta az előnyét a magyar válogatott, Bóka Bendegúz cunderével lett 24-14 az állás húsz perccel a vége előtt. 
Hanusz Egon is lehetőséget kapott, azaz Chema Rodríguez Lékai Máté és Fazekas Gergő után a Stuttgart játékosát is bevetette. A mérkőzés már rég eldőlt, csak a különbség maradt a kérdéses. 36-26 lett a vége.

Férfikézilabda, felkészülési mérkőzés, Békéscsaba: Magyarország–Lengyelország 36-26 (16-11).

A magyar válogatott gólszerzői: Krakovszki Bence 6, Rosta 6, Szöllősi 5, Szita 4, Bodó 3, Máthé 3, Bóka 3, Ligetvári 2, Ónodi-Jánoskúti 1, Krakovszki Zsolt 1, Pedro 1, Hanusz 1.

A lengyelek legeredményesebb játékosa, Maciej Gebala és Michal Daszek 5-5 gólt szerzett.

A mérkőzés hivatalos statisztikája ITT.

Borítókép: Szita Zoltán könnyedén elbánt a lengyel védőfallal (Fotó: Békés Megyei Hírlap/Bencsik Ádám)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.