Barcelona: magyar kerettag a madridi La Liga-meccsre

Marc-André ter Stegen megsérült, így a Barcelona három rutintalan kapussal utazott el Madridba. A Rayo Vallecano elleni meccskeretbe bekerült a tizenhét éves magyar kapus, Yaakobishvili Áron is. A Barcelona szombat délután, 14.00-tól játszik.

2023. 11. 25. 9:45
Yaakobishvili Áron Barcelona
Fotó: X/FCBmasia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona nehéz mérkőzés előtt áll. A katalánok Madridban, a Rayo Vallecano otthonában játszanak a La Liga tizennegyedik fordulójában. A katalán óriás a legutóbbi két idényben egyszer sem tudta legyőzni a Rayót, egy döntetlen mellett három vereség a mérlege a mumus ellen. Tovább nehezíti a Barcelona dolgát, hogy a csapat első számú kapusa, sérülés miatt nem áll rendelkezésre, így Xavi három rutintalan hálóőrt nevezett a keretbe, köztük van a tizenhét éves magyar tehetség, Yaakobishvili Áron is.

RCD Mallorca v FC Barcelona - LaLiga EA Sports ter stegen
Marc-André ter Stegen sérülés miatt nem áll a Barcelona rendelkezésére (Fotó: NurPhoto via AFP/Alvaro Medranda)

Yaakobishvili Áron már tavaly is edzett a Barcelona felnőttcsapatával, de La Liga-meccskeretben most kapott először helyet. A Rayo Vallecano elleni meccsen várhatóan a huszonnégy éves Inaki Pena kezd a kapuban, Yaakobishvili és a tizenkilenc éves Andre Astralaga a kispadon várhat bevetésre.

A meccskeretben természetesen nincs ott sem, aki a spanyol válogatottban szenvedett súlyos sérülést, s ebben az idényben már aligha állhat Xavi rendelkezésére.

A Barcelona Aronként hivatkozik a fiatal magyar kapusra.

Borítókép: Neto már nincs a Barcelonánál, Yaakobishvili Áron viszont most bekerült az első csapat meccskeretébe (Forrás: Twitter.com/FCBmasia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.