Guardiola sokat látott már, de ez a gólparádé számára is új + videó

A Premier League 12. fordulójának zárómeccse nem kevesebb mint nyolc gólt hozott. A címvédő Manchester City 4-4-re végzett a Chelsea otthonában, az eredménnyel Pep Guardiola csapata megőrizte helyét a tabella élén. A katalán szakember nem volt maradéktalanul elégedett, de elismerte: jó reklám volt a meccs a Premier League-nek. Guardiola az edzői pályafutása alatt korábban még nem tapasztalt meg hasonló eredményt.

2023. 11. 13. 8:33
Cole Palmer Manchester City
Chelsea's English midfielder #80 Cole Palmer (R) scores their fourth goal from the penalty spot during the English Premier League football match between Chelsea and Manchester City at Stamford Bridge in London on November 12, 2023. (Photo by Glyn KIRK / IKIMAGES / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: AFP/IKIMAGES/Glyn Kirk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Chelsea és a Manchester City mérkőzése az elmúlt bő egy évtizedben jellemzően komoly rangadónak számított Angliában. Idén azonban egyértelműnek tűntek az esélyek: a címvédő és listavezető Manchester City a tabella második felében álló csapathoz látogatott. Pep Guardiola csapata háromszor is vezetést szerzett, mégsem tudta megnyerni a mérkőzést. Guardiola edzői pályafutása 882. meccsét élte át Londonban, de az elsőt, amelyen mindkét csapat eljutott négy gólig.

Pep Guardiola Manchester City
Pep Guardiola vezetőedzői pályafutása első 4-4-es döntetlenjét élte át a Chelsea ellen. Fotó: NurPhoto via AFP/MI News

Az őrült meccs első gólját szerezte büntetőből. A norvég támadó a második félidő elején egy több testrésze segítségével bekotort labdával újra vezetést szerzett, de ekkor már 3-2-re módosította az állást. Haaland tizenhárom góllal vezeti a Premier League góllövőlistáját, a naptári évben pedig már huszonnyolc PL-gólnál jár, ennyit még soha senki nem ért el a Manchester City színeiben.

A Chelsea első találatát fejelte, aki mindössze a negyedik játékos lett a Premier League történetében Teddy Sheringham, Dean Windass és Ryan Giggs után, aki harminckilencedik születésnapját követően is gólt szerzett.

 

Guardiola korábbi játékosai keserítették a Manchester Cityt

A Chelsea egyszer vezetett a meccsen, 2-1-re a korábbi City-játékos, góljával. Úgy tűnt azonban, hogy a Manchester City győztesen kerül ki az adok-kapokból, megpattant lövése után 4-3-ra vezetett, csakhogy a hosszabbítás ötödik percében büntetőt lőhetett a Chelsea is.

A labda mögé a huszonegy éves, Manchester City-nevelésű Cole Palmer állt, és higgadtan bombázott a kapuba.

– Nagyon furcsa volt betalálni a klub ellen, ahol tizenöt évet töltöttem, és amelynek rengeteg szurkolóját ismerem. De ez is a futball része – mondta a találkozó után Palmer, aki még ebben az idényben is trófeához vezette a Cityt, mielőtt a manchesteri klub eladta a Chelsea-nek.

 

Pep Guardiola vegyes érzelmei

Nem csak Palmernek volt furcsa a meccs, a 4-4-es eredmény ritka a futballban. A Manchester City legutóbb 1961-ben, az Arsenal ellen játszott 4-4-es döntetlent, tíz évvel azelőtt, hogy mostani vezetőedzője, Pep Guardiola megszületett.

A katalán szakember szereti a jó futballt, de jobban örült volna, ha a City a gólok mellett három pontot is szerez. – Lehetett volna jobb, de rosszabb is. Az biztos, hogy a meccs jó reklám volt a Premier League-nek – mondta Guardiola, akinek csapat egy pont előnnyel vezeti a tabellát csapata, a Liverpool és az Arsenal előtt.

Borítókép: Cole Palmer beállítja a 4-4-es végeredményt (Fotó: AFP/Ikimages/Glyn Kirk)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.