Így lőtt szögletből gólt a magyar válogatott futballista

A magyar női labdarúgó-válogatott kedd este 1-1-es döntetlent játszott Észak-Írország vendégeként a Nemzetek Ligájában. A mieink gólját Zeller Dóra szerezte, méghozzá szögletből.

2023. 11. 01. 10:29
ZELLER Dóra
Labdarúgás - Női Nemzetek Ligája - Magyarország - Észak-Írország Fotó: MTI/Tóth Zsombor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ritkán látható gólt szerzett a magyar női labdarúgó-válogatott Észak-Írországban. Zeller Dóra szögletből tekert a hazaiak kapujába.

Zeller Dóra szögletgól magyar női labdarúgás Nemzetek Ligája
A magyar válogatott hazai pályán legyőzte az északíreket, idegenben a szögletgól is csak egy pontra volt elég (Fotó: MTI/Tóth Zsombor)

A visszajátszásokból nem teljesen egyértelmű, hogy az egyik hazai védő beleért-e még a labdába, de mivel az amúgy is kapura tartott, mindenképpen Zelleré a nem mindennapi találat.

Három pontot viszont nem ért a szögletgól, az északírek a hajrában egyenlítettek, 1-1 lett a Nemzetek Ligája-mérkőzés végeredménye.

A találkozó összefoglalója Zeller szögletgóljával kezdődik.

Mi a Nemzetek Ligája jelentősége?

A 2023/24-es a női Nemzetek Ligája első idénye, a magyar válogatott a középső, B divízióban szerepel. Az első helyet és ezzel az egyenes ágú feljutást Írország már bebiztosította, a magyarok jelenleg a második helyen állnak, amely a csoportkör végén osztályozót ér az A liga egyik csoportharmadikja ellen.

A férfi labdarúgásban használt selejtezőrendszerrel ellentétben a nőknél a következő, 2025-ös Európa-bajnokság selejtezőcsoportjait is a Nemzetek Ligája-divíziókra bontva készítik el, az egyenes ágú kvalifikációra csak az A liga csapatainak lesz esélye, a többiek a minél kedvezőbb pótselejtezős ág kiharcolásáért vetélkednek majd a selejtezőcsoportban.

Emellett az első kiírás A divíziója egyben olimpiai selejtezőként is szolgál, a négyes döntőben dől el, hogy a rendező Franciaország mellett melyik két európai válogatott szerepelhet a jövő évi párizsi ötkarikás játékok tizenkét csapatos női labdarúgótornáján.

Borítókép: Zeller Dóra szögletből talált az északírek kapujába (Fotó: MTI/Tóth Zsombor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.