Könnyed győzelemmel kezdtek a magyarok Belgiumban

Gálfi Dalma magabiztosan legyőzte Greet Minnent a Belgium–Magyarország párharc szombati nyitányán a tenisz Billie Jean King-kupa rájátszásában. A folytatásban Yanina Wickmayer 7:5, 6:2-re nyert Bondár Anna ellen. A párharc vasárnap újabb két egyéni mérkőzéssel folytatódik, majd a párosok meccsével fejeződik be.

Forrás: MTI2023. 11. 11. 16:07
MINNEN, Greet ; GÁLFI Dalma
Charleroi, 2023. november 11. Gálfi Dalma a belga Greetje Minnen ellen játszik a Billie Jean King-kupa női tenisztorna rájátszásában Charleroi-ban 2023. november 11-án. MTI/EPA/Olivier Hoslet Fotó: Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvégi Billie Jean King-kupa-ütközetet a világranglistán 136. Gálfi a magyar válogatott második számú játékosaként a házigazdák első számú teniszezőjével kezdte, aki 62-edikként jóval esélyesebbnek számított. Első összecsapásukon a 26 éves ellenfél 2:0-lal kezdett, de a balatonfüredi játékos sorozatban négy játékot hozva, remek adogatásokkal fordított, majd harmadszor is elvette Minnen adogatását, és 35 perc elteltével már szettelőnyben volt. A folytatásban a 25 éves magyar 1:1-nél ismét faképnél hagyta riválisát, és fogadóként labdája volt az 1:5-höz is, de Minnen szépített. Adogatóként viszont Gálfi 3:5-nél már nem kegyelmezett, 6:3: 6:3-ra nyerte meg a meccset, amely 1 óra 18 percig tartott.

MINNEN, Greet ; GÁLFI Dalma
Gálfi Dalma      Fotó: AFP/Olivier Hoslet

A párharc második találkozóján Yanina Wickmayer 7:5, 6:2-re nyert Bondár Anna ellen. Vasárnap fordított felállásban kerül sor két egyes meccsre, végül a páros találkozóra Babos Tímeát (177.) és Stollár Fannyt (263.) nevezte Palágyi Miklós kapitány. A kemény pályán sorra kerülő találkozó a 2024-es világdöntő selejtezőjébe kerüléséért zajlik.

Borítókép: Gálfi Dalma (Fotó: AFP/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.