Marozsán Fábián hihetetlen pontja a korábbi wimbledoni elődöntős ellen + videó

Bejutott a Szófiában zajló ATP 250-es tenisztorna negyeddöntőjébe Marozsán Fábián. A magyar teniszező szoros mérkőzésen nyert a korábbi wimbledoni elődöntős Roberto Bautista Agut ellen. Marozsán Fábián a nap legszebb ütésére is pályázhat, láb közötti átemeléssel szerzett pontot a spanyol rivális ellen.

2023. 11. 08. 15:41
Marozsán Fábián
Hungary’s Fabian Marozsan hits a return to Norway’s Casper Ruud during the men's singles match at the Shanghai Masters tennis tournament on October 10, 2023. (Photo by WANG Zhao / AFP) Fotó: AFP/Wang Zhao
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marozsán Fábián a szófiai ATP 250-es tornán Piros Zsombor legyőzésével kezdett, majd a szerdai második fordulóban a spanyol Roberto Bautista Agut ellen is nyert, ezúttal sokkal szorosabb mérkőzésen. Az első játszmát Marozsán, a másodikat a 2019-es wimbledoni elődöntős nyerte meg 6:3-ra, a döntő szettben tie break döntött Marozsán javára.

A negyeddöntőben a torna harmadik kiemeltje, a német Jan-Lennard Struff lesz Marozsán Fábián ellenfele, aki Bautista Agut ellen benevezett a szófiai viadal legszebb pontjáért zajló versenybe is. A magyar teniszező láb közötti átemeléssel szerzett pontot rutinos spanyol riválisával szemben.

Szófiában versenyben van még is, ő a negyeddöntőbe jutásért szetthátrányból fordított az osztrák Jurij Rodionov ellen.

Metzben is zajlik ATP 250-es torna a héten, immár magyar résztvevő nélkül. Valkusz Máté az első fordulóban, a korábbi Roland Garros-nyolcaddöntős Daniel Altmaier ellen elért bravúr után másodszor már nem tudta borítani a papírformát, három játszmában kikapott az orosz Alexander Sevcsenkótól.

Borítókép: Marozsán Fábián (Fotó: AFP/Wang Zhao)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.