Sallai Roland visszatéréséről nyilatkozott a Freiburg edzője

Az Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában a Freiburg hazai pályán játszik a Topolya ellen. A két csapat két héttel ezelőtti összecsapásán sérült meg a német klub magyar támadója, Sallai Roland. Christian Streich, a Freiburg vezetőedzője egyértelművé tette, hogy a válogatott szünet előtt nem számíthat Sallai Roland játékára.

2023. 11. 09. 9:41
Sallai Roland, Freiburg, sérülés
Topolya 20231026 Labdarúgás EL Topolya-Freiburg Fotó:Árvai Károly/Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

topolyai sérülése óta folyamatosan kérdés, hogy a magyar támadó mikor térhet vissza a pályára. Az biztos, hogy klubja, a Freiburg nem számíthat rá a héten, viszont különleges megjelöléssel nevezte a keretébe a támadót. Ha addig felépül, Sallai Roland pályára léphet a Bulgária és a Montenegró elleni Eb-selejtezőn.

Sallai Roland Loic Nego
Sallai Roland októberben óriási gólt lőtt a szerbeknek a magyar válogatott mezében (Fotó: Mirkó István)

A csütörtöki Freiburg–Topolya mérkőzés előtt a németek vezetőedzője, Christian Streich is beszélt Sallairól.

Sallai Rolandra továbbra sem számíthatok. Egyelőre csak reméljük, hogy a jövő heti válogatott szünet után Roland visszatérhet – idézi az MTI Streichot.

Ez azt jelenti, hogy a magyar támadó a Freiburg vasárnapi bajnoki meccsét is kihagyja, a magyar válogatott szempontjából viszont nem perdöntő a nyilatkozat.

Sallai nem játszik, Szoboszlai megint csere lehet

Az Európa-liga csoportkörében négy magyar játékos szerepelhet, közülük Sallai a negyedik fordulóban biztosan nem lép pályára. A Topolya játékosa, Sós Bence eddig kétszer csereként kapott lehetőséget, akárcsak a Liverpoolban

Utóbbiról megoszlanak a vélemények Angliában, hogy a Toulouse elleni franciaországi meccsen a kezdőcsapat tagja lesz-e, bár a magyar játékost a kezdőbe váró Standard úgy hivatkozik Szoboszlaira, mint aki gólt lőtt a franciák elleni liverpooli összecsapáson, noha azon Szoboszlai Dominik pályára sem lépett.

A legtöbb játékperce a magyarok közül Bolla Bendegúznak (Servette) van az Európa-liga idei kiírásában, ő ma is ott lehet a svájci csapat kezdőjében, amely a Konferencialiga-beli folytatást érő harmadik hely szempontjából játszik fontos meccset a moldáv Sheriff ellen.

Borítókép: Sallai Roland sérülése után még nem térhet vissza (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.