Sallói lövését kézzel hárította a védő, a VAR-t nem izgatta + videó

Véget ért az MLS idénye a magyar labdarúgók számára. Gazdag Dániel (Philadelphia Union) után Sallói Dániel (Sporting Kansas City) is a főcsoport-elődöntőben esett ki a csapatával. A Houston Dynamo 1-0-ra vezetett, amikor védője a gólvonalon, kézzel hárította Sallói lövését. A tizenegyes és a piros lap elmaradt, a Houston pedig végül megőrizte az előnyét.

2023. 11. 27. 7:03
MLS: Minnesota United FC at Sporting Kansas City
SOCCER-USA-SKC-MIN/ Fotó: USA Today Sports/Denny Medley
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) a fő amerikai sportok ligáihoz hasonlóan rájátszással ér véget. A drámai idénylezárás garantált, viszont így egy komoly játékvezetői hiba még nagyobb eséllyel bizonyulhat sorsdöntőnek egy-egy csapat szezonjának végkimenetele szempontjából. Ezt tapasztalta meg magyar idő szerint hétfő hajnalban Sallói Dániel is. A magyar támadó csapata, a Sporting Kansas City 1-0-ra kikapott a Houston Dynamo elleni nyugati főcsoport-elődöntőben. Igaz, minden máshogy alakulhatott volna, ha az első félidő hajrájában Sallói lövése után megkapja a tizenegyest a Kansas City.

Sallói Dániel Sporting Kansas City MLS VAR
Sallói Dániel és a Sporting Kansas City az MLS főcsoport-elődöntője után már nem örülhetett (Forrás: X/Sporting Kansas City)

Addigra már 1-0-ra vezetett a Houston Dynamo egy szöglet utáni fejessel, azaz Sallói lövése az egyenlítést jelentette volna, ha nem védi karjával azt a gólvonalon az ukrajnai születésű, de korábbi dán válogatott Erik Sviatchenko.

 

Mit láttak a VAR-szobában Sallói Dániel lövésénél?

Sallói hiába reklamált, a VAR-szobából azt jelezték a játékvezetőnek, hogy felesleges kifáradnia az eset miatt a monitorhoz.

Sallóinak a második félidőben is akadt veszélyes lövése, akkor a Houston kapusa védett nagyot. Az 1-0-s vereséggel a Sporting Kansas City MLS-idénye a főcsoport-elődöntőben ért véget.

– Jobb lehetőségeink voltak a meccsen, míg az ellenfél szöglet után szerzett gólt. Na és persze ott volt az elmaradt tizenegyes, amikor Sviatchenko hárította Sallói lövését. Ez kezezés. Már láttam az ismétlést is, nem is lehet kétséges. Tizenegyes járt volna és piros lap, hiszen gólba tartó labdát védett – dohogott teljes joggal a Sporting Kansas City magyar származású vezetőedzője, Peter Vermes, aki hozzátette, a kiesés ellenére büszke csapata teljesítményére és egész idényére.

 

Sallói és Gazdag szezonja

Az MLS-rájátszás a főcsoport-elődöntőben ért véget Gazdag Dániel (Philadelphia Union) számára is. Gazdag harmincöt meccsen tizenöt gólt szerzett az idényben, biztos lábú tizenegyeseivel ligarekordot döntött.

Sallói harminchét meccsen szerepelt, ő kilenc gólt ért el. Nagy különbség a két magyar MLS-játékos között, hogy Gazdagra rendszeresen számít a válogatottban Sallóit viszont egész évben nem hívta meg a keretbe.

 

A Houston elleni főcsoport-elődöntő összefoglalója, a kezezéssel hárított akció 3:50-től 

 

Borítókép: Sallói Dániel (világoskékben) MLS-idénye véget ért (Fotó: USA Today Sports/Denny Medley)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.