A magyar légió nem sok jó hírrel szolgált Marco Rossinak

A válogatott mérkőzések után a magyar légió tagjai visszatértek a klubjaikba, de a hét végén egyikük sem tudott főszerepet játszani. Marco Rossi szövetségi kapitány csak annak örülhetett, hogy fél év után újra tétmérkőzésen léphetett pályára Schäfer András, ezt leszámítva nem kapott sok jó hírt a külföldön játszó magyar futballistákról.

2023. 11. 27. 5:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajnos ilyen is régen fordult elő: magyar légiós is pályára lépett a Bundesligában. Öt válogatott labdarúgónk keresi a kenyerét a német élvonalban, ám közülük hárman sérülés miatt dőltek ki korábban, kettő pedig nem tud bekerülni a csapatába, ezért hosszú heteken keresztül a légiós körképben nem volt mit mondani róluk. Most sincs sok, de egy örömteli hír azért akad: visszatért a pályára! Májusban elszenvedett sérülése óta most játszhatott újra, a 67. percben állt be az Union Berlinbe, amely hazai pályán 1-1-et játszott az Augsburggal, és az utolsó előtti helyen áll.

nem tud visszakerülni a lipcsei kapuba. Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

Ennyi az, ami jó volt magyar szempontból a Bundesligában. még mindig nem vállalhatta a játékot a Freiburgban, ahogyan sem az RB Leipzigben. Utóbbiban Gulácsi Péter már rendbe jött a tavaly őszi sérüléséből, de nem tudja visszaszerezni a helyét a lipcsei kapuban, Wolfsburgban a magyar kapust kiszorító Jan Blaswich nagy hibája is hozzájárult a 2-1-es vereséghez. Szalai Attilának eddig nem jött be a Hoffenheim, a nyár óta nem tudta meggyőzni az edzőjét, ezúttal is a kispadról nézte végig, ahogy a társai otthon csak 1-1-et játszanak a Mainzcal.

A Bundesliga másodosztályában a Hamburg 2-1-re legyőzte a Braunschweiget, Németh András a 91. percben állt be, a Hertha pedig 2-2-t játszott Hannoverben, Dárdai Márton kezdőként lépett pályára, a 73. percben lecserélték, Dárdai Bence és ifj. sérült. Az angol harmadik vonalban, a League One-ban a Barnsley Callum Stylest a 66. percig bevetve 2-2-vel utazott haza Lincolnból. Két osztállyal feljebb, a Premier League-ben mindkét magyar pályára lépett: a Liverpoolban , pedig a Bournemouth-ban. Előbbi kezdőként 73 percet játszott a Manchester City stadionjában, a végeredmény 1-1 lett, utóbbi pedig a szünetben állt be, és csapata egy 3-0-s sikerrel megszerezte az első idegenben elért győzelmét ebben az idényben.

 

Európán kívül sikertelen volt a légió

Az olasz másodosztályban két olyan magyart is találunk, akik ott voltak a Montenegrót alig több mit egy hete legyőző magyar válogatottban: Balogh Botond végigjátszotta a Parma 1-1-re végződött meccsét a Modena ellen, az Eb-selejtezőn gólt is szerző pedig a 69. percben állt be a Pisába, amely a Brescia házigazdájaként játszott ugyancsak 1-1-et.  A belga második vonalban a Lommel Vancsa Zalánt végig a pályán tartva 2-1-re kikapott otthon a Patro Eisdentől.

Cipruson továbbra is csak csere az Omonia Nicosiánál, de ezúttal nem állt be az Ahnasz ellen 4-1-re megnyert meccsen, Varga Kevin viszont kezdett az Apollónban, amely hazai környezetben 2-1-es vereséget szenvedett az Anorthoszisztól, a magyar csatárt az 54. percben lecserélték. A francia élvonalban a Le Havre 0-0-t ért el a Nantes vendégeként, Loic Nego kezdőként 65 percnyi lehetőséget kapott. Svájcban a Servette Bolla Bendegúzzal a fedélzeten verte 2-0-ra a Grasshopperst, Törökországban pedig a Rizespor Mocsi Attilával a védelemben szerzett egy pontot egy 0-0-s meccsen az Antalyaspor stadionjában.

Forrás: Facebook/Philadelphia Union

Európán kívülre tekintve nem sok magyar vonatkozási hírről értesülhettünk most. Dél-Koreában a bajnokság felsőházi rájátszásában a szünetben állt be az Ulszan Hyundai csapatába, amely 3-1-re kikapott az Incseon vendégeként. Kicsivel odébb, Japánban Vécsei Bálint nem szerepelt a Vissel Kobe keretében. Az észak-amerikai profi liga, az MLS rájátszásában kezdett a Philadelphia Unionban a Keleti főcsoportban alapszakaszgyőztes FC Cincinnati elleni, idegenbeli meccsen, a főcsoport elődöntőjében, és végig is játszotta a mérkőzést. A találkozó egyetlen gólját a hazaiak szerezték a kolumbiai Yerson Mosquera révén a 94. percben. A főcsoport elődöntők már egy meccsen dőlnek el, így a Philadelphia számára befejeződött az idény.

Akárcsak a Sporting Kansas City számára, amely a Houston Dynamo vendégeként kapott ki 1-0-ra úgy, hogy Sallói Dániel végig a pályán volt, egy lövését az egyik védő kézzel hárította a gólvonalon, ám sem a játékvezető, sem a VAR nem látott okot a beavatkozásra. Így az MLS rájátszása magyar futballista nélkül folytatódik.

Sallói Dániel kézzel hárított lövése 3:57-nél


Borítókép: Schäfer András május óta most lépett először pályára tétmeccsen (Fotó: AFP/Ina Fassbender)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.