A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Kabát Péter messze nem ért egyet Dibusszal és Nagy Ádámmal

Nagy Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott középpályása örül annak, hogy Németországgal és Svájccal is azonos csoportba kerültünk a 2024-es Európa-bajnokságon. Hozzá hasonlóan Dibusz Dénes is kedvezően értékeli a sorsolást, a Fradi kapusa szerint nem lenne csoda a továbbjutás az A jelű négyesből. A korábbi válogatott játékos, újpesti legenda Kabát Péter másként látja, szerinte nehéz csoportba kerültünk, az ismert celeb a C csoportnak jobban örült volna.

2023. 12. 02. 20:16
Kabát Péter
20230921 Budapest Kabát Péter labdarúgás Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem akarok olyan kijelentésekbe belemenni, hogy örülök, mert amikor az ellenfeleink tették azt, abból mindig rosszul jöttek ki. Ez egy Európa-bajnokság, a legjobbak legjobbjai vannak itt. Vannak erős és kevésbé erős csoportok is, van halálcsoport is. Mi egy közepes erősségűbe kerültünk bele – kezdte a sorsolás értékelését  a 77-szeres válogatott Nagy Ádám az M4 Sport érdeklődésére, aztán az ellenfeleket elemezve mégiscsak kimondta, melyik csapatoknak örül.

DIBUSZ Dénes, magyar válogatott, Eb-sorsolás, Kabát Péter, Nagy Ádám, Németország, Svájc, Skócia
Dibusz Dénes szívesen találkozott volna Miha Blaziccsal (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Nagy Ádám revansot venne a németeken

– Örülök a németeknek, mert revansot vehetünk a legutóbbi Eb miatt (2-2-re végződött a meccs, a mieink 2-1-re vezettek, s ha az marad az eredmény, továbbjutnak – a szerk.). Svájcnak is örülök, mert korábban már játszottunk ellenük vb-selejtezős sorozatban, ellenük is van törlesztenivalónk. A skótokat is ismerjük.

Három nagyon jó meccset kell játszanunk, és akár a csoportelsőségért is mehetünk

– mondta a 77-szeres válogatott Nagy Ádám.

 

Dibusz elégedett a sorsolással

Dibusz Dénes is elégedett a sorsolással. Úgy fogalmazott, a mostani csoportunk kevésbé gyilkos, mint a 2021-es, amikor sorrendben Portugália, Franciaország és Németország volt a három ellenfelünk.

– Az első kalapból nem volt különösebb vágyam, a harmadikból örültem volna a szlovénoknak, hiszen Miha Blaziccsal jó néhány évet játszottunk együtt, vele jó lett volna találkozni az Európa-bajnokságon. A negyedikből szerettem volna az olaszokat elkerülni, hiszen ők nyilván nem egy negyedik kalapos erősségű csapat. Nem lehetünk elégedetlenek, összességében bizakodva és önbizalommal várhatjuk majd az Európa-bajnokságot – beszélt Dibusz a preferenciáiról, s kimondta a lényeget:

Nem menne csodaszámba, ha ebből a csoportból sikerülne kivívni a továbbjutást, egyáltalán nem vagyok elégedetlen.

 

Kabát Péter Angliát nézte ki magának

Kabát Péter másként látja, a Sztárboxban megsérült korábbi újpesti kedvenc felépülését nem könnyíti meg a sorsolás.

– Rendesen belehúztunk, jobban örültem volna, ha a C csoportba kerültünk volna Anglia mellé, de tudjuk, hogy egy sorsolás nem kívánságműsor. Nehéz feladat, de ezt kell megoldani – fogalmazott Kabát Péter a Ripost érdeklődésére. A népszerű celeb annak legalább örül, hogy nem a nyitómeccset játsszuk a házigazda németekkel. Kabát Svájcot örök mumusként azonosítja, s noha nem örül az ellenfeleknek, a kötelező pozitív gondolkozás jegyében amondó, elérhető a továbbjutást.

Kabát Péter ezt a sikert a helyszínen szeretné kiszurkolni.

Nagyon jó csapatunk van, jó a szakmai stáb, és a szurkolók biztosan nagy számban lesznek jelen. Köztük én is. Remélem, továbbjutunk!

– mondta Kabát Péter.

Borítókép: Kabát Péter szerint Svájc örök mumus (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.