A Ferencváros hőse furcsállta, hogyan ért véget a kulcsmeccs

A Ferencváros és a Fiorentina is elérte a célját a csütörtöki 1-1-es döntetlennel az Európa-konferencialiga csoportkörének záró fordulójában. Az olaszok csoportelsők lettek, a zöld-fehérek pedig továbbjutottak, így maguk a hazai játékosok is elismerték, hogy megelégedtek a pontosztozkodással.

2023. 12. 14. 21:53
LAB_2237
Fotó: Ladoczki Balazs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidőben nulla, a második félidőben két gól esett a Ferencváros és a Fiorentina mérkőzésén az Európa-konferencialiga csoportkörének utolsó fordulójában. A csapatok „testvériesen elosztoztak” a gólokon, és az 1-1-es végeredmény mindkét együttesnek diadallal ért fel, hiszen a Fiorentina csoportelsőként jutott tovább, a Fradi pedig a második helyével ismét megéli az európai kupatavaszt. A zöld-fehérek ráadásul veretlenül tették meg ezt az utat, amire rendkívül büszke.

– Nagyon fontos volt, hogy megszereztük a vezetést, kicsit megnyugodhattunk. Hátul bármikor hibázhatunk, becsúszhat egy gól, hiszen a Fiorentina egy jó csapat, és képesek voltak helyzeteket kialakítani – főleg a cserék után, amikor fizikális fölénybe kerültek. A végén már mindkét csapaton látszott, hogy az eredmény megfelel a céljainak, így egyik sem forszírozta a három pont megszerzését. Fantasztikus eredmény, hogy veretlenül jutottunk tovább ebből a csoportból. De még nincs vége az évnek, vasárnap vár ránk egy mérkőzés, amelyet jó lenne végre megnyerni hazai pályán – mutatott rá a magyar játékos.

A Ferencváros kapusa hozzátette, a kezdeti Fiorentina-fölényt taktikai változtatással tudták megtörni, és bár a vendégek csillagának, Nicolás Gonzáleznek a sérülése sajnálatos, az ő kiválása is a zöld-fehéreket segítette. Ahogy az is, hogy telt ház előtt játszhattak. 

– A sorsolás után azt kívántam, hogy legyen három felejthetetlen találkozónk itthon, azt hiszem, hogy ez összejött, még ha eggyel kevesebb győzelmet is szereztünk hazai pályán, mint legutóbb. Köszönjük a szurkolóknak, amit ezen a három mérkőzésen nyújtottak.

 

Elérték a ferencvárosiak, amit akartak

A magyar csapat gólszerzője, Kristoffer Zachariassen nem bánkódott sokáig amiatt, hogy a gólja nem három, hanem csak egy pontot ért.

– A Fiorentina nagyszerű együttes, de mi igazi csapatként dolgoztunk ma este, éreztem a csapatszellemet a pályán. Megvan az eredmény, amit szerettünk volna, a legfontosabb az volt, hogy továbbjussunk a kieséses szakaszba – fogalmazott az M4 Sport kérdésére a norvég középpályás, aki egyetértett Dibusz Dénessel: – Az utolsó percekben azt éreztük, hogy a Fiorentina is elégedett volt a döntetlennel. Furcsa volt a vége, de nagyon örülök az eredménynek.

Borítókép: Nagy küzdelem árán meglett a szükséges pont (Fotó: Ladóczki Balázs)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.