Már a tüntetéstől is elment a kedvük az újpesti drukkereknek

A Paks megérdemelten győzött 2-1-re az Újpest vendégeként a labdarúgó NB I 15. fordulójában. A Ferencvárosnak nemcsak vasárnap este, hanem december 6-án (a negyedik fordulóból elhalasztott meccsen) vendégként is nyerni kell a Mezőkövesd ellen annak érdekében, hogy visszavegye az első helyet a Pakstól. Az Újpest zsinórban ötödszörre is kikapott, s a harmadik helyről a kilencedikre zuhant vissza. A lila-fehér drukkerek előbb felháborodottan reagáltak a történésékre, majd beletörődötten vették tudomásul az újabb kudarcot.

2023. 12. 03. 14:52
 20231203 Férfi Labdarúgás OTP Bank Liga NB1 Újpest-Paks
Budapest 20231203 Férfi Labdarúgás OTP Bank Liga NB1 Újpest-Paks Fotó: Koncz Márton - Nemzeti Sport Fotó: Koncz Márton Forrás: (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Könyves Norbert büntetőből szerzett vezetést a Paksnak a 23. percben, amire Varga Balázs révén az Újpest egy percen belül felelt. Ám jobb volt a Paks, a második félidőben több gólt is szerezhetett volna, Molnár Zsombor, az ifjú újpesti kapus többször is hatalmasat védett. Ebből az összeállítás megtekinthető az M4 Sport videóján. A 62. percben egy szöglet utáni kavarodásnál már ő is tehetetlen volt, Hahn János egy méterről szerezte meg a Paks győztes találatát (2-1).

Ferencváros, Újpest, Paks, első Mezőkövesd
Hahn János (9-es mezben) felismerte a lehetőséget a győztes gól előtt (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)

A Paks előnye ezzel a találkozó után öt pontra nőtt a Ferencváros előtt, amely 17.45-től fogadja a Mezőkövesdet. A Fradi aztán jövő szerdán ismét összecsap a kövesdiekkel, akkor pótolja a 4. fordulóból elhalasztott mérkőzést. Dejan Sztankovics csapata csak akkor állhat az élre az NB I-ben, ha mindkétszer nyer a Mezőkövesd ellen.

Vignjevics magyarázkodik, az újpesti tábornak elege lett

– A lehetőségeink megvoltak, de továbbra sem tudunk élni azokkal. Ameddig ez nem változik, a helyzetünk sem lesz jobb – mondta a mérkőzés után csalódottan Nebojs Vignjevics, az Újpest vezetőedzője.

Az újpesti tábor a paksi vezetés után még K…rva gyenge! rigmussal tüntetett, a hajrában viszont már síri csendben nézte a kedvencei vergődését.

NB I, 15. forduló

Szombat

Kecskemét–MTK 1-2 (1-1), Kecskemét, 1824 néző, jv.: Rúsz. Gólszerzők: Horváth K. (46., 11-esből ), illetve Antonov (13., 60., mindkettő 11-esből )

Fehérvár FC–Puskás Akadémia 3-1 (2-0), Sóstói Stadion, 2172 néző, jv.: Bognár T. Gólszerzők: Kodró (6., 75., a második 11-esből), Christensen (34.), illetve Colley (57.)

Kisvárda–Debrecen 0-0, Várkerti Stadion, 2050 néző, jv.: Pintér.

Vasárnap

Újpest–Paks 1-2 (1-1), Szusza Ferenc Stadion, 3078 néző, v.: Berke. Gólszerzők: Varga B. (24.), illetve Könyves (23., 11-esből), Hahn (63.)

Diósgyőr–Zalaegerszeg 0-3 (0-0), Miskolc, 3652 néző, v.: Vad II. Gólszerzők: Mim (65., 74.), Ubochioma (93.)

Ferencváros–Mezőkövesd 17.45 (M4 Sport)

Borítókép: Rászolgált a Paks a győzelemre  (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.