Kovács Péter tudja, hogy mi a gond a női kézilabda-válogatottnál

A Kézisek kézise verseny első helyezettje, az 1986-ban vb-ezüstérmes férfi válogatott átlövője, Kovács Péter visszavonultan él, de nem rejti véka alá a véleményét. A 68 éves szakember szerint a világbajnokságon Montenegró ellen leszereplő női válogatottból a vezéregyéniség és egy komoly átlövő hiányzik. Kovács a férfi szakágról is ejtett egy-két szót.

2023. 12. 07. 10:24
Kovács Péter
Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Évszázad legjobb játékosának választott Kovács Péter kerüli a reflektorfényt. A Magyar Nemzet, az Origó és a Nemzeti Sport közös játékán, a Kézisek kézise szavazáson első helyezett korábbi világklasszis átlövő nem tolakodik, de mindig kifejti a véleményét, ha a szeretett sportága kerül szóba. A Jochapress a svédországi világbajnokságon szereplő női válogatottról is kérdezte Kovács Pétert, aki ezúttal sem hazudtolta meg magát.

– Nem csupán drukkoltam, de konkrétan számítottam is a Montenegró elleni magyar győzelemre a csoportban. Sajnos az első félidei vezetés ellenére sima vereség lett a vége. Szerintem két dolog hiányzik válogatottunkban: egy igazi vezéregyéniség és a komolyabb átlövőerő. Azt nem mondanám, hogy csomagolhatnak a lányok, azt viszont igen, hogy ennél többre lesz szükség, ha be akarnak kerülni a legjobb nyolc közé – mondta az 1982-ben a Honvéddal BEK-győztes Kovács Péter.

Kovács Péter
Kovács Péter tudja, mi a baj a női válogatottnál Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

A férfi szakággal kapcsolatban Kovács Péter kiemelte, hogy érdeklődve figyeli kedvenc bajnoksága, a Bundesliga mérkőzéseit. Jelenleg a BL-győztes Magdeburg játékát kedveli leginkább, de a korábbi élményei alapján a Kiel, a Füchse Berlin és a Flensburg játéka is elnyerte a tetszését. A nemzetközi mezőnyben a korábbi magyar szövetségi kapitány, Talant Dujsebajev vezette lengyel Kielce eredményeit elismeri: – Nem véletlen, hogy a lengyel színeket képviselő Kielce már évek óta a legszűkebb élvonalhoz tartozik, amely bármelyik évadban képes lehet akár a végső győzelem kiharcolására is.

Ami pedig a nemzetközi elit magyar reprezentánsát, a Veszprémet illeti, Kovács sem tudja, vajon mi az, ami hiányzik a magyar rekordbajnok BL-győzelméhez: – A Veszprém már négyszer eljutott a győzelem kapuját jelentő BL-döntőbe, de egyszer sem sikerült kicsikarnia a végső sikert. Annak ellenére nem értek célba, hogy már annyira jó a csapat játékosállománya, hogy nem tudom, kit kellene még leigazolniuk.

Borítókép: Kovács Péter (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.