„Ő nagyon hiányzik majd a kézilabda-válogatottból”

Hamarosan a németországi kézilabda Európa-bajnokságon szerepel férfiválogatottunk. A magyar csapat tagja, Bodó Richárd elmondta, nagyon sajnálja társa, Mikler Roland döntését, aki úgy döntött, hogy kihagyja a kontinensviadalt.

2023. 12. 30. 13:31
20220118__MI_0070 Mikler Roland
202201018 Budapest Magyarország-Izland férfi kézilabda EB mérkőzés Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet képen: Mikler Roland (16) Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mikler Roland 2004 óta nem hagyott ki világversenyt, de december elején bejelentette, a soron következő tornán nem vesz részt, ehelyett az áprilisi olimpiai selejtezőre koncentrál. Chema Rodríguez szövetségi kapitány ha nehéz szívvel is, de elfogadta a szegedi kapus döntését, így a müncheni Európa-bajnokságra Mikler nélkül utazik a férfi-kézilabdaválogatott. 

Bodó Richárdéknak Mikler nélkül kell helytállniuk Münchenben Fotó: Mirkó István
Bodó Richárdéknak Mikler nélkül kell helytállniuk Münchenben Fotó: Mirkó István

A csapattársai sajnálják, hogy nem tart velük a tapasztalt játékos, aki helyett Andó Arián, Bartucz László vagy Palasics Kristóf állhat a kapuban a németországi viadalon. – Parádés védéseivel klubunk, a Szeged is jól járt, szóval sajnálom Mikler Roli döntését, nekem nagyon hiányzik majd Münchenből – árulta el a Metropolnak Bodó Richárd. – Montenegró, Szerbia és Izland kőkemény rivális lesz a csoportunkban, tehát nem mindegy, hogy a kapus miként irányítja a védőfalunkat.

Bodó ezután egy másik válogatottbeli társát is méltatta. Juhász Ádám egy évvel ezelőtt Telkiben szenvedett balesetet, amikor gumikötéllel erősített, a segédeszköz elszakadt, és csaknem kiverte a tatabányai játékos bal szemét.

– Négy műtétje volt, nyolc hónapot kihagyott, de kitartó ember, hiszen visszaküzdötte magát a válogatottba, sportszemüveggel bajnokikat játszik, és Chema Rodríguezt is meggyőzte arról, hogy a nemzeti csapatban a helye. Ádám elújságolta nekem, néha zavarta a szemüveg, ilyenkor levette, de biztonságosabb, ha nem válik meg tőle küzdelem közben – mondta Bodó.

Borítókép: Az Európa-bajnokságon majd nem Mikler Roland áll a magyar kapuban (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.