Súlyos gonddal néz szembe a Real Madrid, Ancelotti sztárja mérges lesz

Hosszabbításban szerzett góllal győzte le a Real Madrid 1-0-ra idegenben az Alavést a La Liga 18. fordulójában csütörtök este, s ezzel visszavette az első helyet a bajnokságban a Gironától. Az öröm mellett súlyos gonddal is szembe kell néznie Carlo Ancelotti csapatának, ugyanis egyetlen bevethető középhátvéd maradt a keretben. Az olasz edző tudja, emiatt olyan döntést kell meghoznia, ami miatt mérges lesz a Real Madrid egyik sztárja.

2023. 12. 22. 7:42
LaLiga - Real Madrid vs Villarreal
epa11035081 Real Madrid's head coach Carlo Ancelotti gestures during the Spanish LaLiga soccer match between Real Madrid and Villarreal CF, in Madrid, Spain, 17 December 2023. EPA/Kiko Huesca Fotó: Kiko Huesca
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fordulónak éllovasként nekivágó Girona 1-1-es döntetlent játszott a Betis otthonában, így a Real Madrid megkapta az esélyt, hogy megszerezze az első helyet a La Ligában. Ehhez nyernie kellett az Alavés ellen, de sokáig úgy tűnt, hogy ez nem jön össze. Csak a hosszabbításban, a 92. percben Lucas Vázquez szerzett tőle szokatlan gólt: a 173 centis játékos fejjel talált a kapuba az ötösről.

LaLiga - Real Madrid vs. CA Osasuna
Aurelien Tchouameni mérges lesz, Ancelotti új szerepet szán neki a Real Madrid csapatában. Fotó: EPA/Zipi Aragon

Ezzel a góllal 1-0-ra nyert a Real, beérte pontszámban a Gironát, és a jobb gólkülönbségének köszönhetően át is vette a vezetést a bajnokságban. Mégsem lehetett felhőtlen Carlo Ancelotti vezetőedző öröme, mivel az Alavés ellen az 54. percben Nacho felesleges piros lapot szedett össze.

 

Egyetlen középhátvéd maradt a Real Madrid keretében

Mivel a csapat középhátvédei közül Éder Militao és hosszabb ideig sérült , Nacho pedig eltiltott lesz, a következő, január harmadikán esedékes bajnokin a Mallorca ellen egyetlen bevethető játékosa maradt Ancelottinak a poszton:

A súlyos gond már az Alavés ellen is kényszermegoldást szült, Nacho kiállítása után Ancelotti a védekező középpályás Aurelien Tchouamenit vitte hátra középső védőnek. A francia vb-ezüstérmes ebből a szempontból a jövőben sem sok jóra számíthat.

 

Carlo Ancelotti: Tchouameni mérges lesz emiatt

– Tchouameni mérges lesz emiatt, de középső védőként is csodálatos teljesítményre képes – jegyezte meg Ancelotti a meccs után. – Szerencsés, hogy a középpályán és a védelemben is tud játszani. Minden adottsága megvan ahhoz, hogy topkategóriás középső védő legyen.

Már ha Tchouameni is ezt akarja…

A La Liga idei utolsó fordulóját rendezték, a bajnokság január elején folytatódik. Az első négy sorrendje: 1. Real Madrid 45 pont, 2. Girona 45, 3. Barcelona 38, 4. Atlético Madrid 35 (eggyel kevesebb meccset játszott).

 

Borítókép: Carlo Ancelotti szerint a Real Madrid sztárja más poszton is megállja a helyét (Fotó: EPA/Kiko Huesca)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.