Újpest: Vignjevics megfejtette, hogy mi a baj a csapatával

Folytatódott a hét végén az Újpest mélyrepülése a labdrúgó NB I-ben. Nebojsa Vignjevics csapata a kieső helyen álló Kisvárda otthonában kapott ki 4-0-ra, és immár hét mérkőzés óta nyeretlen a bajnokságban. Az idei utolsó forduló és a Kisvárda elleni súlyos vereség után Vignjevics megfejtette a kudarc okát.

2023. 12. 17. 9:16
VIGNJEVICs, Nebojsa
Budapest, 2023. augusztus 12. Nebojsa Vignjevics, az újpesti csapat szerb vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott Újpest FC - Mezõkövesd Zsóry FC mérkõzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2023. augusztus 12-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kisvárda elleni 4-0-s vereséggel zárta le a 2023-24-es szezon idei részét at Újpest a labdarúgó NB I-ben. Nebojsa Vignjevics csapata ígéretesen kezdte a szezont, de október 21-e, a Kecskemét elleni 5-3-as győzelme óta hét mérkőzésen egy döntetlen és hat vereség a mérlege. A Mezőkövesd és a Ferencváros ellen nem szerzett gólt Vignjevics együttese, és szintén gólképtelen maradt a Kisvárda elleni évzárón, a 4-0-s vereség után a lilák edzője érdekes nyilatkozatot tett az M4 Sporton.

VIGNJEVICs, Nebojsa
Nebojsa Vignjevics, az Újpest edzője (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

– Örülök, hogy eljutottunk ennek az évnek a végére. Beszéltem korábban arról, hogy valami megváltozott az öltözőben, a légkör nem ugyanolyan, mint korábban, valamint a játék és az eredmények sem – kezdte az értékelését a szerb szakember. Majd magára vállalta a felelősséget, és a megváltoztatandó stratégiában találta meg a válságból kivezető utat. 

– Sokkal jobb stratégiát kell kidolgoznunk a következő szezonra és bízom benne, hogy javulni fog a helyzet

– ennek a részleteire azonban Vignjevics nem ment bele.

Az edző továbbra is határozottan állítja, hogy 

úgy érzem, az öltöző velem van, hiszen korábban, amikor jobb eredményeink voltak, akkor is ugyanez az öltöző volt.

Majd megismételte a stratégiáról alkotott gondolatait: – Tudjuk az okát, hogy miért nem vagyunk sikeresek, nem a mérkőzésekről, hanem az elhibázott stratégiáról van szó, ezen kell javítanunk.

Az Újpest a nyolcadik helyen áll a 12 csapatos NB I-ben. Vignjevics csapata hét ponttal előzi meg a tabellán a kieső helyen álló Kisvárdát.

Borítókép: Nebojsa Vignjevics (Fotó: Nemzeti Sport)

A Kisvárda–Újpest mérkőzés összefoglalója:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.