Willi Orbán visszatérése Rossit is jobb kedvre derítheti

Willi Orbán visszatér. Idén már nem látjuk a pályán az RB Leipzig és a ,magyar válogatott védőjét. Januártól viszont igen, a klubedzője, Marco Rose tájékoztatása szerint ott lesz a Lipcse január 2-án kezdődő felkészülésén.

2023. 12. 01. 14:22
ORBÁN, Willi; CHYTIL, Mojmir
Budapest, 2023. szeptember 10. Willi Orbán, a magyar (b) és Mojmir Chytil, a cseh válogatott játékosa a Magyarország - Csehország barátságos labdarúgó-mérkõzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. szeptember 10-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

az ősszel a magyar válogatott Csehország elleni hazai felkészülési mérkőzésén sérült meg. A Bajnokok Ligája csoportkörében a továbbjutását bebiztosító német csapat szeptemberben veszítette el a csapatkapitányát. Térdsérülése miatt Orbán lemaradt az Eb-selejtező-sorozat hajrájáról, Litvánia, Bulgária és Montenegró ellen sem lépett pályára.

UEFA EURO 2024 qualification - Serbia vs Hungary
Willi Orbán (fehérben). Fotó: Andrej Csukics

A holnapi Bundesliga-forduló előtt Marco Rose, az RB Leipzig edzője osztotta meg a nyilvánossággal Orbán visszatérésének időpontját. – A csapatkapitány a szeptemberi súlyos térdsérülését követően idén már nem lép pályára, és majd jövő év elején térhet vissza az edzésekhez. Nyilvánvalóan abban reménykedünk, hogy Willi Orbán, valamint a másik kulcsjátékosunk, Dani Olmo addigra visszajöhet, és akkor az új évben igazán belelendülhetünk – fogalmazott Rose. 

A Leipzig az ötödik helyen áll a Bundesligában, a hétvégén a Heidenheim ellen játszik. Willi Orbán legközelebb jövő márciusban léphet pályára a vezette magyar válogatottban. Rossinak Kalmár Zsolt sérülése okozott fejtörést az elmúlt héten. A Fehérvár FC középpályása hosszabb kihagyásra számíthat. 

 

Borítókép: Willi Orbán (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.