A Lipcse edzője döntött is, meg nem is Gulácsi Péter sorsáról

Továbbra sem kerül vissza a Lipcse kezdőjébe Gulácsi Péter, derült ki a Lipcse vezetőedzője, Marco Rose szavaiból, aki az idei első Bundesliga-forduló előtt vett részt sajtótájékoztatón. Ezen szóba került a lipcsei kapuskérdés, mire Rose kijelentette, hogy két első számú kapusa van, de azért továbbra sem Gulácsi, hanem Janis Blaswich fog védeni.

2024. 01. 12. 19:12
UEFA Champions League - RB Leipzig vs Young Boys
epa11027239 Leipzig's goalkeeper Peter Gulacsi in action during the UEFA Champions League group G soccer match between RB Leipzig and BSC Young Boys, in Leipzig, Germany, 13 December 2023. EPA/FILIP SINGER Fotó: FILIP SINGER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint azt az őszi szezon végén megírtuk, a Lipcse kapusa, Janis Blaswich több látványos hibát is elkövetett a csapat legutóbbi meccsein, miközben a súlyos sérüléséből felépült visszatért, és amikor megkapta a lehetőséget, akkor bizonyított. Maga Rose is utalt arra korábban, hogy újra nyílt lehet a verseny az első számú kapus pozíciójáért, így az volt az egyik legérdekesebb kérdés, hogy melyikük védhet az Eintracht Frankfurt elleni meccsen az idei első Bundesliga-fordulóban.

UEFA Champions League - Crvena zvezda vs RB Leipzig
Marco Rose egyelőre nem állítja vissza Gulácsi Pétert a Lipcse kapujába. Fotó: EPA/Andrej Cukic

– Átbeszéltük és közösen tisztáztuk a helyzetet a kapusok között. Janis Blaswich fog védeni a Frankfurt ellen, de most két első számú kapusunk van – jelentette ki Marco Rose vezetőedző, jelentsen bármit is az, hogy két első számú kapusa van, amikor egyszerre csak az egyik védhet.

– A két kapusunk teljes mértékben azonos szinten van, ami a szakmai kérdéseket illeti – magyarázta Rose. – Gulácsi Péter nagyon jó benyomást tett rám az új évben, nagyszerűen dogozott az edzőtáborban. Ezzel együtt Janis nem mutatott gyengeséget, éppen ezért egyelőre nincs okunk kételkedni benne.

Szép szavak, de Gulácsi Pétert aligha teszik boldoggá

Rose úgy véli, hogy a versenyhelyzet csak jót tehet a csapatnak:

– Mindketten tudják, hogy nagyon közel vannak egymáshoz. Ennél kiélezettebb verseny nem is lehetne közöttük, ebből pedig mindketten profitálhatnak. Ennek ellenére nincsen szükségtelen nyomás senkin, szeretném kiemelni, hogy nem fogunk kapuskérdésről beszélni minden meccs után, minden elrontott passz vagy egy kis gyengeség után. Kivételes, kedvezményezett helyzetben vagyunk, ezt pedig a főszereplők remekül, pozitívan és profin kezelik. Elégedettek lehetünk, és értékeljük, hogy két ilyen minőségű játékosunk van ezen a poszton.

Szép szavak, de Gulácsi Pétert aligha vigasztalják, a lipcsei kapuban továbbra is Janis Blaswich áll. Ez a döntés pedig beszédesebb ezer szónál.

Borítókép: Gulácsi Péter egyelőre marad a Lipcse kispadján (Fotó: EPA/Filip Singer)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.