„Ő egy gyémánt” – végre debütált a Real Madrid 18 éves csodagyereke + videó

Hosszú ideje várt már a bemutatkozásra Arda Güler a Real Madrid színeiben. A spanyol sztárcsapat tavaly nyáron húszmillió euróért vette meg a török csodagyereket, aki szombat este kezdőként debütált Carlo Ancelotti csapatában, és a mezőny egyik legjobbja volt. A Real Madrid 3-1-es győzelemmel jutott tovább a Spanyol Kupában.

2024. 01. 07. 7:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy várakozás előzte meg Arda Güler debütálását, hiszen a Real Madrid tavaly nyáron sok nagy rivális elől szerezte meg az Európa egyik legnagyobb tehetségeként számontartott 18 éves török támadó középpályást. Güler húszmillió euróért érkezett a Fenerbahcétól, amelyben már 2021-ben, 16 évesen szerepelt.

Arda Güler nem jött zavarba az első tétmeccsén a Real Madrid színeiben. Forrás: Twitter

Az előző idényben a magyar válogatott csapattársaként Güler 35 meccsen hat gólt szerzett az isztambuli együttesben, tavaly ráadásul a török válogatottban is megszerezte az első találatát a Wales elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

A Real Madrid színeiben nem indult könnyen Güler karrierje, mert az ősz nagy részében sérüléssel bajlódott, csak november végén kezdett el újra edzeni. Az őszi szezonban emiatt mindössze háromszor volt a meccskeret tagja, de pályára nem küldte őt Ancelotti. Egészen mostanáig.

Simán továbbjutott a Real Madrid

A királyi gárda a negyedosztályú Arandina vendége volt a Spanyol Kupában a legjobb 32 között, és az Origó cikke szerint könnyed 3-1-es győzelmet aratott .  Az 54. percben Joselu tizenegyesből szerzett vezetést, egy perccel később pedig a büntetőt kiharcoló Brahim Diaz egy szép góllal növelte az előnyt. A 91. percben egy jobb oldali beadás után bombázott a kapu hosszú oldalába, a mérkőzés végén pedig a hazai csapat egy potyagóllal szépített, ugyanis Raly Cabral középre lőtt labdájába Nacho szerencsétlenül ért bele, így Kepa nem tudott védeni.

Arda Güler egy gyémánt, akire vigyázni kell

Güler kezdő volt a meccsen, és az 59. percben cserélték le. Spanyol beszámolók szerint bár gólt nem szerzett, az első félidőben a Real egyik legjobbja volt a pályán, és a csapat csatára, Joselu is dicsérte őt a lefújás után.

– Kezdés előtt csak annyit mondtam neki, hogy élvezze – nyilatkozta Joselu. – Sokáig sérült volt, ez volt az első meccse velünk, ami nem könnyű ilyen fiatalon, ezért mind odafigyeltünk rá. Különleges nap volt ez a számára, és ragyogó képességei vannak. Ő egy gyémánt, akire vigyáznunk kell.

Borítókép: Arda Güler bemutatkozott a Real Madrid színeiben (Forrás: Real Madrid/Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.