Dárdai Pál fiai otthon németül beszélnek egymással

Jude Bellingham, Neymar és Thomas Müller volt Dárdai Pál legkisebb fiának, Dárdai Bencének a kedvence. A Hertha 17 éves tehetsége szurkolói kérdésekre azt is elárulta, hogy a két testvérével, az immáron magyar válogatott Dárdai Palkóval és a magyar válogatottba márciusban vélhetően meghívót kapó Dárdai Mártonnal németül beszélnek egymást közt. Dárdai Bence a saját jövőjéről azonban nem árult el sokat, ugyanis válaszút előtt áll.

2024. 01. 14. 10:50
DÁRDAI Bence
Budapest, 2023. június 2. Dárdai Bence, a német válogatott játékosa a labdarúgó U17-es Európa-bajnokság döntõjében játszott Németország - Franciaország mérkõzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2023. június 2-án. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hertha közösségi médiájában válaszolt szurkolói kérdésekre Dárdai Bence. Ő a Herthát vezető legkisebb fia, sokak szerint ő a három közül a legnagyobb tehetség. Bátyjaihoz hasonlóan a 17 éves támadó középpályás is a német korosztályos válogatottakban szerepel, az U17-es csapattal Európa-bajnok volt. Dárdai Bence az ősszel mutatkozott be a Hertha felnőttcsapatában, novemberi sérüléséig nyolc meccsen egy gólpasszt jegyzett a Bundesliga II-ben.

DÁRDAI Bence
Dárdai Bence sorsa kérdéses, elhagyhatja az apja által vezetett Herthát. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A német Bild által szemlézett kérdezz-felelekben Dárdai Bence elárulta, hogy ha minden jól megy, a jövő hét vége felé csatlakozhat a csapat edzéseihez, de a párharcokban egyelőre óvatosságból még nem vehet részt. A cél, hogy a tavasszal újra fitt legyen, és visszatérjen a pályára.

Az érettségi előtt álló játékos hamarosan jogosítványt is szerez, a vagy vitában egyértelműen a portugál mellett foglalt állást, a saját példaképeiről pedig ezt mondta: – Nagyon kedvelem Jude Bellinghamet. Annak idején ugyanígy Neymart is nagyon jónak tartottam a tízes posztján. pedig kiemelkedő futballista.

A német és a magyar nyelv a Dárdai családban

Számunkra a legérdekesebb kérdés a magyarságára vonatkozott. Mint kiderült, szeret horgászni, Németországban sügérre, Magyarországon pontyra vadászik. Ennél komolyabb kérdés volt, hogy melyik nyelvet használja a Berlinben született középpályás.

– A szüleimmel magyarul, a testvéreimmel, Mártonnal és Palkóval pedig németül beszélek – árulta el Dárdai Bence.

A fiúk édesapja, Dárdai Pál 61-szer szerepelt a magyar válogatottban, az ő esetükben viszont nem ennyire egyértelmű a választás, hiszen mindhárman Németországban nőttek fel. A legidősebb testvér, Palkó 2022-ben már bemutatkozott magyar színekben, őt márciusban Dárdai Márton is követheti, legalábbis úgy nyilatkozott, hogy tervei szerint meghívja a németországi Eb-re készülő következő keretébe a Hertha védőjét.

Mi lesz Dárdai Bence sorsa?

Dárdai Bence esetében a válogatottság még nem időszerű kérdés, hiszen még csak most kezdte bontogatni a szárnyait a profik között. Ugyanakkor ő is válaszút előtt áll, hogy elhagyja-e Herthát, Berlint, s egyúttal a szülői házat.

A Ripost taglalta a 17 éves középpályás helyzetét: Dárdai Bence szerződése a nyáron lejár, így ha nem akar hosszabbítani, a Hertha a télen kaphatna utoljára pénzt az eladásából. A berlini klub szeretné megtartani egyik legnagyobb tehetségét, ám a cikk szerint Dárdaira az élvonalbeli Mönchengladbach mellett olyan sztárcsapatok vadásznak, mint a Juventus, az Ajax és a Milan.

A Ripost Dárdai Palkót idézte, aki meggyőzné öccsét a maradásról: – Klassz volt együtt játszani a testvéreimmel, aztán sajnos Bence és én is korán megsérültünk. De nekem még két és fél évig szól a szerződésem. Bencének fél évig, Mártonnak még másfélig. Jelenleg minden jól megy itt, senkinek sem kell elmennie.

Dárdai Bence azonban a jövőjéről nem árul el sokat, amikor erről kérdezték a Bild szerint szűkszavúan csak ennyit felelt: – Először is arra koncentrálok, hogy fitt legyek.

Borítókép: Dárdai Bence elárulta, hogy a testvéreivel németül beszélnek egymás között (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.