Marco Rossi bejelentette, márciusban meghívná a válogatottba Dárdai Mártont

A labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi tisztázta Dárdai Márton ügyét. A Bundesliga II-ben szereplő Hertha alapembere, Dárdai Pál középső fia jelenleg a német U21-es válogatottat erősíti. Rossi korábban hívta már őt a magyar válogatottba, de akkor nem kapott pozitív választ, most viszont igen. Ha minden jól megy, Rossi jövőre behívja Dárdai Mártont, aki így ott lehetne a németországi Európa-bajnokságon is.

2023. 12. 22. 12:19
ROSSI, Marco
Telki, 2023. november 18. Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján a másnapi, Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezõ mérkõzés elõtt a telki edzõközpontban 2023. november 18-án. MTI/Peter Lakatos Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ami Mártont illeti, úgy látom, hogy vannak lehetőségeink. Beszéltem vele, és amit tőle hallottam, éppen az volt, amire vártam – mondta az NB I.hu-nak adott interjúban, amelyet az Origó szemlézett. – Reménykedtem, hogy beszélhetünk, és az történt, amire számítottam. Olyan ő is, mint a bátyja, Palkó, akit jól ismerek, ugyanolyan tiszta tekintete van. Érthetően beszélt, és lojálisnak tűnt. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor márciusban, az első barátságos válogatott mérkőzésünkre be fogom hívni a válogatottba.

DFB Cup - Hertha BSC vs 1. FSV Mainz 05
Dárdai Márton jövőre bemutatkozhat a magyar válogattban Marco Rossi szavai szerint. Fotó: EPA/Clemens Bilan

Dárdai Márton alapembere a német másodosztályban szereplő, az édesapja, vezette Hertha csapatának. Az ősszel 1600 percet futballozott , ezzel a berliniek második legtöbbet foglalkoztatott játékosa volt. Ballábas védőként ritka kincs, és tekintettel arra, hogy a magyar válogatott védelmében a hasonló poszton szereplő alig kap játéklehetőséget a Hoffenheimben, valamint is körön kívülre szorult a ciprusi klubjában, elkél az erősítés.

Magyar vagy német? – a Dárdai fiúk dilemmája

A 21 éves Dárdai válogatottsága már évek húzódó téma, amikor a még a Bundesligában szereplő Hertha színeiben berobbant, Rossi már hívta volna a nemzeti csapatba, de akkor még nem kapott pozitív választ tőle. A jövő évi németországi Eb csoportjának sorsolása után Rossi személyesen találkozott Dárdai Mártonnal, s a jelek szerint megegyeztek.

Dárdai Pál mindhárom, jelenleg is a Herthát erősítő fia a német korosztályos csapatokban szerepelt, illetve szerepel. A most sérült Dárdai Palkó azóta már magyar válogatott lett, Márton jövőre követheti őt, a legifjabb, a 17 éves Bence pedig idén épp Magyarországon lett U17-es Európa-bajnok német színekben.

A 2024-es Eb-re készülő magyar válogatott legközelebb jövő márciusban lép pályára, az ellenfél egyelőre nem ismert.

Marco Rossi Svédországba is üzent

Szóba került egy másik futballista helyzete is, aki akár magyar válogatott is lehetne. Sebastian Nanasi a svéd élvonal legjobb labdarúgója lett idén, jelenleg a svéd U21-es válogatott tagja, de nagyapja magyar volt, az apja pedig szerepelt a magyar floorball-válogatottban. Ő korábban úgy fogalmazott, hogy nyitott lenne a magyar válogatottságra, de Rossi szavaiból úgy tűnik, hogy emögött nincs valódi szándék.

– Ami Nanasit illeti, oda kell figyelnünk. A múltban volt pár játékos, akinek volt opciója arra, hogy a magyar válogatottat válassza, amit ezek a labdarúgók a saját maguk reklámozására fordítottak. Méghozzá azért, hogy meghívót kapjanak attól az országtól, amelyben futballoznak. De velünk nem lehet viccelődni. A magyar válogatottal nem lehet viccelődni – jelentette ki Rossi. 

Borítókép: Marco Rossi nagy bejelentést tett Dárdai Mártonról (Fotó: MTI/Peter Lakatos)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.