Hatgólos hadüzenetet kapott a Liverpool a Chelsea-től + videó

A Chelsea lemosta magáról a szégyent az angol Ligakupa elődöntőjében, amelynek az első meccsén kikapott a másodosztályú Middlesbrough ellen, a kedd esti visszavágón azonban 6-1-es, kiütéses győzelmet aratott. A londoni klub ezzel a Liverpoolnak is üzent, hiszen a Ligakupa másik elődöntőjében a Szoboszlai Dominiket továbbra is nélkülöző Vörösök ma a Fulham ellen játszanak.

2024. 01. 24. 7:49
EFL Carabao Cup - Chelsea vs Middlesbrough
epa11099740 Chelsea's Cole Palmer celebrates scoring his side's fifth goal of the match during the EFL Carabao Cup semi-finals match between Chelsea FC and Middlesbrough FC, in London, Britain, 23 January 2024. EPA/ISABEL INFANTES EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: ISABEL INFANTES
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két hete óriási pofont kapott a Chelsea, amely 1-0-s vereséget szenvedett a Middlesbrough otthonában, próbálta nyugtatni a dühös szurkolóikat a lelátón. Az igazi kiengesztelés azonban csak tegnap történt meg, a visszavágón ugyanis a Chelsea nem kegyelmezett a másodosztályú ellenfélnek, és a kiütéssel alighanem a becsületén esett szégyenfoltot is megpróbálta eltüntetni – egyúttal üzent a Liverpoolnak is, a nagy rivális ugyanis ma követheti a londoniakat a Ligakupa döntőjébe.

EFL Carabao Cup - Chelsea vs Middlesbrough
Cole Palmer két gólt szerzett a Chelsea-nek. Fotó: EPA/Isabel Infantes

A Chelsea már a 11. percben megszerezte a vezetést , passza után az ellenfél játékosa vétett öngólt. Félidőben már 4-0 volt az állás, és addigra minden fontos kérdés eldőlt. Szünet után kicsit vissza is vett a rohamtempóból a Chelsea, csak a 77. percben született meg az újabb találat, az ekkor már duplázó Cole Palmer révén. A 88. percben már 6-0 volt, amikor a Middlesbrough szépíteni tudott.

 

Most jön a Liverpool, Szoboszlai nélkül

A kiütés után a Chelsea végül 6-2-es összesítéssel jutott be a Ligakupa döntőjébe, amelyben majd a Liverpool lehet az ellenfele a Wembley-ben, feltéve, hogy Jürgen Klopp csapata a mai visszavágón minimum megőrzi a hazai pályán aratott 2-1-es győzelemmel kiharcolt előnyét. Mint tegnap megírtuk, már a csapattal edz a sérülése után, de a Fulham elleni mai meccsen még nem állhat a Liverpool rendelkezésére, a visszatérése vasárnap a Norwich City elleni FA-kupa-meccsen várható.

Angol Ligakupa, elődöntő:

Chelsea–Middlesbrough 6-1, összesítéssel: 6-2
Fulham–Liverpool 21.00 (tv: Arena 4), az első meccs eredménye: 1-2

 

Borítókép: A Chelsea kiütötte elődöntőbeli ellenfelét a Ligakupában (Fotó: EPA/Isabel Infantes)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.