Ijesztő jelenetek: félbeszakadt az olimpiáért zajló meccs

A németországi férfi-kézilabda Európa-bajnokság úgy alakult, hogy Svédország és a rendező Németország bronzmeccse az érem mellett közvetlen olimpiai kvótáért is zajlott. Az első félidőben azonban ennél is nagyobb volt a tét: a nézőtéren rosszul lett egy szurkoló, akinek a svéd és a német csapat orvosa együtt segített. A mérkőzést a kényszerszünet után befejezték, a végén Svédország örülhetett.

2024. 01. 28. 16:48
Svédország Németország
Fotó: X/EHF EURO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Svédország válogatottja pénteken egészen drámai körülmények között esett el az Európa-bajnoki döntőtől és az olimpiai kvótától. A franciák időn túli szabaddobásból harcolták ki ellenük a hosszabbítást, amelyet végül győztesen zártak. A svédek ugyan óvtak, s bár tényleg érthetetlen volt, hogy a videóbíró segítségével miért nem érvénytelenítették a szabálytalan francia gólt, az EHF helyben hagyta a pályán született eredményt. A svédeknek így a rendező Németország elleni bronzmeccs jutott, amely közvetlen olimpiai kvótáért is zajlott egyben.

kézilabda Svédország Németország Európa-bajnokság félbeszakadt
A svéd és a német csapatorvos is segített. Fotó: Aftonbladet

A svédek 9-6-ra vezettek a németek ellen, amikor jött az újabb dráma. Egy svéd mezes – mint utóbb kiderült, egyébként olasz nemzetiségű – szurkoló rosszul lett a nézőtéren.

A svéd és a német csapatorvos is a néző segítségére sietett, a játék pedig félbeszakadt. A csapatorvosok beavatkozása sikeres volt, s tíz perc után folytatódhatott a játék.

 

A végén Svédország örülhetett

A bronzérmet végül 34-31-es győzelemmel megszerezte Svédország, így mondhatni, győzött az igazság, a svédek is kijutottak az olimpiára. 

Németországnak sem kell lemondania a párizsi részvételről, Horvátország, Algéria és Ausztria ellen mérkőzik majd az olimpiai selejtezőtornán, az első két helyezett szerez kvótát.

Magyarországra is hasonló torna vár, a mieink ellenfelei a norvég, a portugál és a tunéziai válogatott lesznek.

 

Borítókép: Szoros csatát hozott a svédek és a németek meccse (Forrás: X/EHF Euro)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.