Két nagyon fontos góllal is büszkélkedhet a magyar légió

A fiatal Vancsa Zalán már bemutatkozhatott a válogatottban, Mocsi Attila csak a kerettagságig jutott, és a múlt héten a magyar légió tagjai közül csak ők voltak eredményesek. A Bundesligában két magyar egymás ellen játszott felejthető meccsen, és több olyan hír is felröppent az utóbbi napokban, amelyek szerint azok a légiósok, akik kevesebb lehetőséget kapnak, klubot váltanak azért, hogy esélyük legyen ott lenni a nyári Európa-bajnokságon.

2024. 01. 15. 5:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A légió nem parádézott a múlt héten, ám erre számítani lehetett. például sérült, de ha nem lenne az, akkor sem játszana, mert a Liverpool éppen a téli pihenőjét tölti Angliában, a fontosabb kerettagok pedig csaknem mindannyian pályára léptek. Soroljuk közéjük Mocsi Attilát is, aki eddig csak a válogatott kispadjáig jutott el, ám most ő lett a légió egyik gólszerzője. A török élvonalban szereplő Rizespor a héten két bajnokit is játszott, az elsőn a magyar védő a kispadról láthatta, ahogyan a Besiktas 4-0-ra kiüti a csapatát, szombaton viszont végigjátszotta az Adana Demirspor elleni 1-0-ra megnyert meccset, és az 54. percben ő szerezte a győztes gólt!

Forrás: Facebook/Caykur Rizespor

A német Bundesligában két magyar nézhetett szembe egymással a Freiburg és az Union Berlin találkozóján, igaz, csak a 69. perctől, mert a vendégek akkor küldték a pályára Schäfer Andrást. A hazai csapatban végig a gyepen volt, a mérkőzés 0-0-ra végződött, és nem sok érdekességgel szolgált. A Leipzig a magyarjai nélkül kapott ki 1-0-ra Lipcsében a Frankfurttól. a hírek szerint februárban térhet vissza a sérüléséből, pedig ismét a kispadon ült.
Így járt nála ez megszokott a Hoffenheimben, a csapata tehát nélküle szenvedett 3-0-s vereséget a Bayerntől Münchenben. Az ő esetében az is előrelépés, hogy a héten az edzője legalább elárulta, hogy mi a a baj a magyar válogatott védővel. 

Sajnos Lang Ádámot ismét csak a cserék közé nevezték, és nem is vették igénybe a szolgálatait az Omonia Nicosia meccsén, amelyet a csapata 5-1-re nyert meg a Doxa ellen. Felröppent a hír, hogy a magyar védő a török élvonalba szerződhet, ám egyelőre ebből nem lett semmi sem. Egy másik, Cipruson szereplő magyar légiós, Varga Kevin is elvágyódik a szigetről, ami érthető, hiszen ezúttal sem állt be az Apollónba az Arisztól otthon 1-0-s vereséggel végződött mérkőzésen. Ahogyan úgy ő is játszani szeretni az Európa-bajnokságra gondolva, állítólag a magyar élvonaltól sem zárkózik el.

Az angol harmadosztályban Callum Styles végigjátszotta a Barnsley Bristol Rovers ellen 2-1-re megnyert mérkőzését. Az olasz második vonalban kezdett a Pisában, de a szünetben lecserélték, a vendég Reggiana a 2-2-vel elvitt egy pontot. Nagy Ádám lehetséges átigazolásáról is lehetett olvasni a héten, az ugyanebben az osztályban szereplő, de a feljutásra pályázó Catanzaróval hozták hírbe. Balogh Botond végig a pályán lehetett a Parmában, amely otthon 1-1-re végzett az Ascolival. A belga másodosztályban Vancsa Zalán az elsőtől az utolsó pillanatig erőssége lehetett a Lommelnek, amely 2-0-ra nyert az FC Bruges második csapatának vendégeként, a fiatal magyar a 25. percben gólt szerzett.

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában a Le Havre 3-1-re legyőzte a Lyont. Loic Nego kezdőként 85 percet kapott. A találkozó érdekessége, hogy a Lyon mindössze négy szabálytalanságot követett el a meccsen, de abból kettő is piros lapot érő volt.

 

Borítókép: Loic Nego győztes csapat tagja a volt a hét végén (Fotó: AFP)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.