Korábbi magyar válogatott labdarúgó lett az FC Kassa sportigazgatója

Farkas Balázs személyében korábbi magyar válogatott labdarúgó vette át a sportigazgatói teendőket a szlovák első osztályban szereplő FC Kassa csapatánál. A többségi magyar tulajdonban lévő egyesületnél a korábbi sportigazgató, Pavel Turczyk a menedzsmentben dolgozik tovább.

2024. 01. 06. 15:26
null
Névtelen terv - 1
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem ismeretlen a kassai közeg számomra, hiszen korábban az akadémiai fejlesztésekért dolgoztam. A klub az elmúlt években hatalmas fejlődésen ment keresztül, hiszen az alsóbb osztályokból felküzdve magát ismét az élvonalban játszik. Egy tradicionális csapatról beszélünk, mely újjászületett. A cél, hogy ezen a felfelé ívelő pályán maradjon a klub és Kelet-Szlovákia meghatározó labdarúgócsapatává váljon – mondta el Farkas Balázs.

– Balázs munkája az elmúlt években nagymértékben hozzájárult a klub utánpótlásképzésének fejlődéséhez, ahol jelenleg már az összes korosztályunk az első osztályban szerepel, valamint a Kassai Labdarúgó-akadémia elitakadémiai státusszal rendelkezik a Szlovák Labdarúgó-szövetség licenszeljárása alapján. Ezt a szintű fejlődést és dinamizmust szeretnénk látni az első csapatnál is – nyilatkozta Geri Ádám klubigazgató.

Farkas Balázs játékosként megfordult többek között a Videoton FC-ben, az Újpestben, a Győrben és a Vasasban is. A 44 éves szakember korábban a magyar válogatottban négy alkalommal lépett pályára.

Az FC Kassa a szlovák első osztályú tabella 10. helyéről várja a tavaszi folytatást.

Borítókép: Farkas Balázs korábban az akadémiai fejlesztésekért dolgozott (Forrás: Northstar Kommunikáció)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.