A Mercedes sikerkovácsa fontos bejelentést tett jövőjéről

Toto Wolff bejelentette, hogy szerződést hosszabbított a Formula–1-es Mercedes-istállóval, így a pilótapároson kívül a csapatvezetésben sem lesznek változások a következő idényekben.

2024. 01. 15. 15:40
F1 Abu Dhabi Testing Mercedes
Mercedes logo during the Formula 1 post-season test at Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, United Arab Emirates on November 28, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Toto Wolff a 2013-as idényben csatlakozott a Mercedeshez, azóta a Formula–1-ben példa nélküli sikersorozatot produkált a csapat: 2014-től kezdve zsinórban hét egyéni és nyolc konstruktőri világbajnoki címet gyűjtöttek be az Ezüst Nyilak. 2022-től folyamatosan a Red Bull hátát nézik, idén még csak futamgyőzelem sem jutott a George Russell párosnak, de az ő mércéjükkel sikertelennek nevezhető időszak sem tántorította el Wolffot attól, hogy a Mercedesnél folytassa. Résztulajdonosként a 2026-os idény végéig a csapatfőnöki feladatokat is ellátja. Hamilton és Russell már tavaly nyáron új szerződést írt alá a csapattal, így a főszereplőket tekintve 2025 végéig nem találkozhatunk új arcokkal a Mercedes garázsában.

F1 Grand Prix of Las Vegas - Final Practice Mercedes Toto Wolff
Toto Wolff marad a Mercedes első embere Fotó: AFP/Getty Images North America/Jared C. Tilton

– Résztulajdonosként azt szeretném, ha megtérülne a befektetésem. Ennek pedig a legjobb módja a győzelem. Nem fogok mindenáron ragaszkodni a csapatfőnöki poszthoz a jövőben, ha úgy látom majd, hogy valaki jobb munkát végezne nálam. A körülöttem lévőkre hagyatkozom, ők szólnának nekem, ha így lenne – árulta el Toto Wolff.

 

Összekapja magát a Mercedes?

A csapatfőnök tehát abban reménykedik, hogy a Mercedes visszatér az élre (vagy legalábbis bekapcsolódik a vb-címért folyó csatába). Lewis Hamilton egy korábbi interjúban felfedte, az elmúlt években már az idény elején tisztában voltak vele, hogy nem sikerült versenyképes autót megalkotniuk. Az idei első visszajelzések viszont biztatók, az exversenyző Anthony Davidson a szimulátoron próbálta ki a W15-öst.

– Melbourne-ben szimulátorozott, és azt mondta, hogy két év után először végre olyan érzése volt, hogy autót vezetett. Természetesen azt szeretném, ha a pályára kigurulva is jók lennének a visszajelzések, de az elmúlt két évben megtapasztaltuk, hogy nem mindig ez a helyzet – figyelmeztetett Toto Wolff.

Borítókép: A Mercedes garázsa (Fotó: AFP/NurPhoto/Jakub Porzycki)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.