A kézilabda Eb-re utazó magyaroknak is keresztbe tehet a németországi sztrájk

Óriási káosz uralkodik Németországban, írja az Origó, amely arról számolt be, hogy a német vasutasok szerdán reggel kezdték meg a két napra tervezett sztrájkjukat, míg több városban napok óta tüntetnek a mezőgazdasági munkások és gazdák. Eközben szerdán elkezdődik az országban a férfi kézilabda Európa-bajnokság, a szervezők tehetetlenek a fennakadások miatt, ami a tornára érkező magyaroknak is keresztbe tehet.

2024. 01. 10. 9:57
Night Train Alliance of European Railways - Launch of the first Nightjet from Berlin to Brussels and Paris
epa11023568 A person walks on a platform in front of a Nightjet train at the Berlin Central Station prior to the launch of the first Nightjet train from Berlin to Brussels and Paris at the Berlin Central Station, in Berlin, Germany, 11 December 2023. The Nightjet train will connect Berlin, Brussels and Paris via overnight trips. Nightjet is a joint service of the Austrian Federal Railways (OEBB), the Deutsche Bahn (DB), the Belgian NMBS/SNCB and the French SNCF. EPA/CLEMENS BILAN Fotó: CLEMENS BILAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arra az Origó cikke felhívja a figyelmet, a fennakadásokat csak pikánsabbá teszi, hogy az Európa-bajnokság szervezőbizottsága hónapokkal korábban hivatalos megállapodást kötött a német vasúttársasággal, mint az esemény egyik fő támogatójával. A rendező városok közötti több száz kilométeres távolságokat elvileg vonattal a legegyszerűbb megtenni, de a sztrájk miatt ez nehézkessé vált. A német vasutasok elvileg pénteken este állnak újra munkába.

A magyar válogatott épp aznap játssza az első csoportmeccsét Münchenben Montenegró ellen. Az Origó értesülése szerint több száz magyar szurkoló éppen vonattal érkezne a bajor fővárosba szurkolni. Jelen pillanatban azonban a sztárjk miatt teljesen bizonytalan, hogy az eredeti tervük szerint el tudnak-e jutni Münchenbe, többen már alternatív megoldáson dolgoznak.

– Nem kell titkolnunk, hogy nem örülünk ennek. A sztrájk a lehető legrosszabbkor jön – idézi az Origó Mark Schobert, a Német Kézilabda-szövetség vezérigazgatóját. – Különleges menetrend lesz. A csapatok, a vendégek és a tisztségviselők ennek a különleges menetrendnek a segítségével közlekednek.

A sportvezető arra kérte a szurkolókat, hogy lehetőség szerint használjanak más közlekedési lehetőségeket, esetleg telekocsit. Schober szerint a szerelvények 20-25 százaléka közlekedhetne, ezért a szurkolók is átválthattak az úgynevezett „különleges menetrendre”.

A magyar válogatott szerdán repülőgéppel indul el Münchenbe.

Borítókép: Vasúti sztrájk nehezíti az életet a németországi kézilabda Eb-n (Fotó: EPA/Clemens Bilan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.