Rengeteg magyar szurkolót keserített el az UEFA az Eb előtt

Hatalmas volt az érdeklődés Magyarországról a jegyek iránt a júniusi labdarúgó Európa-bajnokságra. Nem véletlenül, hiszen a magyar válogatott nagyszerűen szerepelt a selejtezőkön, csoportelsőként jutott ki a kontinenstornára. Az, hogy mennyi magyar szurkoló biztathatja futballistáinkat a lelátókról Németországban, erősen kérdéses, ugyanis csütörtökön elárasztották a közösségimédia-felületeket a csalódott szurkolóktól érkezett bejegyzések, hiszen hiába szerettek volna jegyet venni, az Európai Labdarúgó-szövetségtől elutasító választ kaptak.

2024. 01. 26. 11:25
null
Budapest, 2023. június 20. Magyar szurkolók a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõ G csoportjában játszott Magyarország - Litvánia mérkõzés elõtt a Puskás Arénában 2023. június 20-án. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harmincmillió jegyigénylés futott be az Európai Labdarúgó-szövetséghez a júniusi Európa-bajnokságra. A hatalmas túljelentkezés miatt egyértelmű volt, hogy rengeteg lesz a csalódott szurkoló, aki nem jut majd belépőhöz. Köztük sok honfitársunk is, hiszen a házigazda németek mellett a törökök, az angolok, az albánok, a horvátok és a magyarok részéről volt a legnagyobb az érdeklődés a jegyek iránt.

Az Eb-n részt vevő országoknak mérkőzésenként tíz-tízezer jegyet biztosítottak, és az egyes szövetségeken múlott, hogyan értékesíti azokat. Mint azt az Origó megírta, voltak olyan szövetségek, amelyek saját hatáskörben eladták az összes belépőt a saját szempontrendszerük alapján. Az olyan jegyek, amelyeket nem adtak így el, bekerültek az UEFA rendszerébe, az úgynevezett lottósorsolásba, itt pedig már a szerencse döntött, hogy kinek jut, kinek nem jut jegy.

A szerencsés és – a közösségi médiát elárasztó kommentek alapján – jóval több szerencsétlenül járt szurkolót csütörtökön értesítette az UEFA arról, hogy vásárolhatnak-e belépőket a júniusi mérkőzésekre. Mondanunk sem kell, nagy volt a felháborodás a magyar drukkerek körében, ugyanakkor aki csütörtökön nemleges választ kapott, még nem kell teljesen feladnia a reményt. Az európai szövetség októberben eladásra kínált 1,2 millió meccsjegyet, de akkor még nem lehetett ismerni a sorsolást, tehát aki ekkor vásárolt, még nem tudta, mely csapatokat nézheti meg a helyszínen. Aki végül olyan jegyet kapott, amire nem vágyik, az márciusban az UEFA felületén tudja majd eladni a jegyét. Tehát feltehetően még néhány belépő a magyar válogatott mérkőzéseire is elérhető lesz.

 

Borítókép: Magyar szurkolók a labdarúgó-válogatott Litvánia elleni mérkőzésén (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.