Szoboszlai Dominik érkezésével kezdett el szárnyalni a Liverpool

A Liverpool a tabella élén áll a Premier League-ben, nyolcaddöntős az Európa-ligában, a Liga Kupában elődöntős, azaz sokkal jobban szerepel, mint az előző idényben, Szoboszlai Dominik érkezése előtt. A Bors cikke számokkal bizonyítja, hogy a magyar középpályás megszerzése sokat lendített a csapat teljesítményén.

2024. 01. 03. 10:58
SZOBOSZLAI Dominik
Liverpool, 2023. december 17. Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa egy kapu mellé ment lövése után az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság Liverpool-Manchester United mérkõzésén a liverpooli Anfield Road-i Stadionban 2023. december 17-én. MTI/EPA/Adam Vaughan Fotó: Adam Vaughan
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai Dominik érkezése óta a Liverpool valósággal szárnyal, a csapat korábbi csapnivaló szereplésének már nyoma sincs, mondhatni, ég és föld a különbség. A Bors cikke mutat rá erre a tényre, amelyet számok támasztanak alá.  Húsz forduló elteltével a Liverpool 45 ponttal vezeti a Premier League-t, ami jelentős előrelépés az előző bajnoki évhez képest. Akkor szintén húsz bajnoki után 32 pontot sikerült begyűjteni, ami akkor a tabella hetedik helyére volt elég. A lőtt és a kapott gólok számában is javult a 19-szeres angol bajnok, az egy évvel ezelőtti 36 találat idén 43-ra emelkedett, a 25 kapott gól pedig 18-ra csökkent.

SZoboszlai Dominik Harvey Elliott
Fotó: AFP/Oli Scarff

Szoboszlaiék a bajnokságban mindössze egy vereséget könyveltek el, még szeptember 30-án a Tottenham ellen, ott azonban két liverpooli futballistát állítottak ki, valamint egy szabályos gólt vettek el tőlük. Ezzel szemben tavaly ilyenkor már hat vereségnél tartott a Liverpool. Az Európa-ligában az első helyen zárt a csoportjában, a Ligakupában tavaly a legjobb 16 között kiesett a Manchester City ellen, most azonban ott van az elődöntőben, ahol a Fulhammel mérkőzik meg, az FA-kupa küzdelmeibe csak január 7-én kapcsolódik be, ahol rögtön rangadót vív, az Arsenal ellen kell továbbjutnia. 

Ebből a nagyszerű szezonból pedig Szoboszlai is alaposan kiveszi a részét. A nyáron hetvenmillió euróért (26 milliárd forint) szerződtetett középpályás azonnal beverekedte magát a kezdőcsapatba, a bajnokságban mind a húsz találkozón játszott, ebből 19-szer az első perctől kezdve a pályán volt. A második helyen álló Aston Villa és a Sheffield United ellen talált be, emellett három gólpasszt osztott ki. A Ligakupa menetelésben szintén nagy szerepet játszik, ott a Leicester City és a West Ham United ellen lőtt egy-egy bombagólt. Nem véletlen, hogy értéke fél év alatt ötvenmillió euróról (19 milliárd forint) 75 millió euróra (28 milliárd forint) emelkedett.

 

Borítókép: Szoboszlai Dominik elégedett lehet az eddigi liverpooli szereplésével (MTI/EPA/Adam Vaughan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.