Szoboszlai Dominik és Marco Rossi egyetértett, de hiába

Nagyon szoros versenyt hozott a FIFA szavazása, de végül a 2023 legjobb futballistájának járó díjat is az argentin Lionel Messi söpörte be. Magyar részről Marco Rossi és Szoboszlai Dominik is szavazott, szerintük a második helyen zárt Erling Haaland érdemelte volna meg az elismerést. Rossi és Szoboszlai egyébként mind az év játékosa, mind az év edzője kategóriában ugyanazt a szavazatot adta le, azaz most a pályán kívül is kiderült, hogy nagy az összhang az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatottnál.

2024. 01. 16. 7:38
SZoboszla, Rossi
Eb-selejtező: Magyarország–Montenegró labdarúgás, foci 3-1, Puskás Aréna. 2023.11.19 Budapest Fotó: Csudai Sándor A képen: Marco Rossi és Szoboszlai Dominik Fotó: Origo/Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

nem tudja nem megnyerni az év játékosa szavazásokat. Pedig úgy tűnik, arra már az argentin klasszis sem számított, hogy ő nyeri a FIFA-nál a 2023-as év legjobbjának járó díjat, el sem ment a gálára. és sem ért egyet a végeredménnyel, mindketten győzelmére szavaztak, igaz, Messit mindketten a második helyre tették rangsorukban. Szoboszlai Dominik és Marco Rossi abban is egyetértett, hogy Pep Guardiola volt 2023 legjobb edzője, de ebben a kategóriában valóban nyert is a „jelöltjük”.

Pep Guardiola Erling Haaland Szoboszlai Dominik Marco Rossi
Pep Guardiola és Erling Haaland: ez lett volna a győztes páros Szoboszlai Dominik és Marco Rossi szerint (Fotó: EPA/Peter Powell)

A FIFA-gála díjai esetében a nemzeti válogatottak szövetségi kapitányainak és csapatkapitányainak szavazatai mellett újságírók véleményét és az internetes szurkolói voksolást is figyelembe vették.

Szoboszlai Dominik és Marco Rossi összhangja

Szoboszlai és Rossi teljesen ugyanazt a sorrendet adták le az év játékosa és az év edzője kategóriában is: a labdarúgók között Erling Haaland, Lionel Messi, sorrendet állapítottak meg, ami majdnem megegyezik a végeredménnyel, ám Messi rendkívül szoros versenyben végül Haaland előtt zárt.

Az edzők között Pep Guardiola, Luciano Spalletti, Simone Inzaghi volt Szoboszlai és Rossi sorrendje, s itt „eltalálták” a végeredményt.

Ha Szoboszlai jó barátja sikerének nem is, a Rossival meglévő összhangnak mindenképp örülhet.

Magyar részről még Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöke szavazott, nála Messi a top 3-ba sem került be , Haaland mögött és Hvicsa Kvarachelia kapott tőle voksot, az edzők között Guardiola és Spalletti mögött Ange Postecoglout tette a harmadik helyre.

Borítókép: Úgy tűnik, Marco Rossi és Szoboszlai Dominik nagyon hasonlóan látja a futballt (Fotó: Origo/Csudai Sándor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.